Plenković: HDZ neće tolerirati govor mržnje (osim ako je Pupovac u pitanju)

11.11.2019. 17:45:00

 Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković poručio je u ponedjeljak, vezano uz aferu prepiske članova stranke u kojima se oštro kritiziralo njezino vodstvo, da svaki član HDZ-a ima puno slobodu izražavanja mišljenja i kritika, ali i da stranka neće "tolerirati govor mržnje i neprimjerenu komunikaciju".

 O eventualnom sankcioniranju članova HDZ-a koji su sudjelovali u takvoj komunikaciji na zatvorenim grupama društvenih mreža, odlučivat će časni sudovi i nadležne stranačke organizacije, rekao je Plenković nakon sjednice stranačkog Predsjedništva.

 Zaključak je sjednice da u HDZ-u svaki član ima punu slobodu izražavanja mišljenja, zauzimanja stavova i kritika, ali isto tako neće se tolerirati govor mržnje i neprimjerene komunikacije koje se odvijaju i koje su izvan svih uzusa elementarne pristojnosti, a kamoli lojalnog i odgovornog djelovanja članova stranke, rekao je Plenković.

 "Mislim da onakvih para primjera kakve ste vidjeli jučer ne zavrjeđuju da budu dio najuspješnije hrvatske stranke. To su zatvorene grupe, žao mi je što ranije nisam znao za to", dodao je.

 Uvjeren je da ni Davor Ivo Stier, kao humanist i kršćanin, ne podržava komentare na tim društvenim mrežama koje, kaže Plenković, ne bi odobrio ni Ivan Pavao Drugi, na kojega se Stier pozvao u svom komentaru.

 "Tu moramo jasno staviti sa strane nečije eventualne ambicije za unutarstranačku kampanju i korištenje nekakvih situacija koje se događaju", rekao je. 

 O tome koji su članovi prešli granice civiliziranog ponašanja provjerit će, kaže, županijske organizacije stranke.

 Na sjednici stranačkog predsjedništva danas su, nakon predstavljanja programa njihove kandidatkinje i aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, dogovorene daljnje aktivnosti i hodogram njezine kampanje.

 "Zajednički je ocijenjeno da je program koji je predstavila predsjednica iznimno kvalitetan, sadržajan i na tragu njezinih postignuća u prvom mandatu. Očekujemo punu mobilizaciju i potporu stranke, potporu većine birača budući da ona, po našem dubokom uvjerenju, zaslužuje potporu za još jedna mandat. Na tom tragu zajednički ćemo raditi u tjednima koji su pred nama", istaknuo je Plenković.

 Na novinarski upit boji li se sabotaže za predsjedničke izbore, istaknuo je da nema bojazni i očekuje pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović.

(Hina) xvl/xdgru ytr

Izvor: Hina

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.