Plenković o Vučićevom dolasku: Riješiti pitanje nestalih i ratne odštete

06.02.2018. 12:59:09

Za riječ se u raspravi koja je u Europskom parlamentu uslijedila nakon govora premijera Andreja Plenkovića javio se i Ivan Jakovčić. "Što znači taj dolazak, predsjednika Srbije, gospodina Vučića, u Zagreb i što on donosi zapadnom Balkanu?" pitao je Jakovčić Plenkovića. Ne vidim toliko mistifikacije koliko ih ima u medijima, odgovorio je premijer Plenković. "Vučića vidim redovito, svaka dva mjeseca, na raznim međunarodnim forumima. Točke na dnevnom redu su: nestale osobe, pitanja iz rata, ako želite i ratna odšteta, zakon koji je Srbija usvojila proširujući jurisdikciju za ratne zločine izvan svog teritorija. Postoji dobra volja s hrvatske strane da vidimo kako te prepreke riješiti". Hrvatskoj javnosti dosad nije bilo poznato o čemu će se konkretno razgovarati pri Vučićevom posjetu Zagrebu, a čini se da će na dnevnom redu biti i tema koje su u Hrvatskom saboru isticali i mnogi oporbeni političari, poput pitanja ratne odštete i nestalih.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.