Plenković: Pogibija dvanaest redarstvenika jedan od ključnih događaja na početku Domovinskog rata

02.05.2019. 13:31:58

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je na početku sjednice Vlade u četvrtak na 28. godišnjicu pogibije dvanaest redarstvenika u Borovu Selu te ocijenio kako je ta velika tragedija u svibnju 1991. bila jedan od ključnih događaja u Domovinskog ratu. “Obilježavamo pogibiju 12 hrvatskih policajaca, jedan od ključnih događaja na početku Domovinskog rata, koji se dogodio samo nekoliko tjedana prije referenduma kojim je zacrtan put hrvatskoj samostalnosti i neovisnosti”, rekao je Plenković. Istaknuo je i da je jučer obilježena 24. obljetnica vojno-redarstvene akcije Bljesak, kojom je 1995. godine u vrlo kratkom roku, u samo dva dana, oslobođeno cijelo okupirano područje zapadne Slavonije “Akcija je bila prekretnički trenutak u Domovinskom radu, otvorila politički prostor za drugu vojno-redarstvenu akciju “Oluja” tri mjeseca kasnije, te u konačnici mirnu reintegraciju Hrvatskog Podunavlja”, rekao je premijer. Predsjednik Vlade osvrnuo se i na prošlotjedni boravak u Vladi predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović, i na razgovore o brendingu Hrvatske, koji je izradila predsjedničina radna skupina. “Mislim da je riječ o hvalevrijednoj inicijativi koja će pridonijeti međunarodnom pozicioniranju Hrvatske i svih postignuća koja se vežu za našu povijest, gospodarstvo, sport, kulturu, baštinu, no i na budućnost – inovativnost, kreativnost, konkurentnost i uopće jedna pozitivan imidž zemlje”, rekao je Plenković. Rekao je i kako će taj rad, kada ga predsjednica bude prezentirala za koji tjedan, biti koristan i komplementaran s onim što se po pitanju brendiranja Hrvatske radi na razini resora. Prva prilika za pozicioniranje Hrvatske u tom pogledu bit će EXPO izložba iduće godine u Dubaiu, rekao je Plenković. Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.