PLENKOVIĆ PRIPREMA SMJENU STIERA

15.06.2017. 10:52:03

Jedan član Predsjedništva HDZ-a kaže kako je ostavka Davora Ive Stiera bila očekivana i da je riječ o otklonu od politike koju zastupa Andrej Plenković. Stier teško može ostati na poziciji političkog tajnika u stranci. Kao izgledan favorit za novog političkog tajnika među HDZ-ovcima se već spominje sadašnji predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” i politički savjetnik Andreja Plenkovića, Mario Kapulica. Kapulica je 2000., kada je Ivo Sanader preuzimao stranku, stao na stranu Ivića Pašalića, poslije s njim otišao iz HDZ-a i osnovao Hrvatski blok, a u HDZ se vraća za vrijeme Karamarka. No, kada je Karamarko odlučio srušiti Vladu, zajedno s još nekolicinom utemeljitelja poziva ga na ostavku, što je očito i Plenkoviću bio okidač da se zbliži s Kapulicom i da ga uzme za političkog savjetnika u stranci. – To jest mogući scenarij. Tu onda dolazi i pitanje ostalih, poput međunarodnog tajnika Mire Kovača, kojeg nije Plenković postavio, piše jutarnji. Tajnike HDZ-a postavlja i smjenjuje Predsjedništvo stranke na prijedlog predsjednika. Sam Davor Stier ima neugodno iskustvo jer ga je Karamarko maknuo s mjesta međunarodnog tajnika na način da mu je to priopćio neposredno prije sjednice Predsjedništva.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.