Plenković: Sport i nasilje ne bi trebali imati poveznicu

23.05.2022. 17:33:00

ZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je izjavio da sport i nasilje ne bi trebali imati poveznicu, ocijenivši nedopustivim subotnji napad Hajdukovih navijača na policiju.

"Osuđujem svako nasilje, posebno nad pripadnicima hrvatske policije", kazao je premijer u Banskim dvorima, ističući da je napad navijača na policiju na autocesti u subotu navečer "grozan događaj".

"Siguran sam da će istraga rasvijetliti kako je do toga došlo, ali mi se kao vlada protivimo osobito bilo kojem nasilju, a naročito nasilju na sportskim natjecanjima. Mislim da sport i nasilje samo po sebi ne bi trebali imati nikakvu poveznicu", kazao je Planković.

Pojasnio je da je riječ o širem fenomenu koji prije svega treba rješavati prevencijom, a potom i kaznenom politikom.

"Možemo vidjeti može li se nešto napraviti postrožavanjem zakonskog okvira, ali ovaj slučaj je bio specifičan i krajnje neuobičajen. Nije mi poznato da je bilo ovako velikoga nasilja kao što se dogodilo u subotu navečer", dodao je.

Na komentar bivšeg splitskog gradonačelnika Ivice Puljka koji kao sukrivca vidi i „stranku osuđenu za korupciju koja kontrolira nogometni savez”, premijer je ustvrdio da "netko tko štiti divljaka" koji je prijetio urednici Slobodne Dalmacije "sada optužuje drugoga".

Do sukoba navijača i policije došlo je u subotu navečer na autocesti A1 kod odmorišta Desinec. Pritom je ozlijeđeno 20 policajaca i isto toliko pripadnika Torcide, izvijestila je policija dodajući da su policajci upotrijebili vatreno oružje pri čemu su propucana četiri navijača. Uhićeno je 44 navijača koji očekuju sudsku odluku o određivanju istražnog zatvora.

(Hina) 

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.