Plenković u ponedjeljak s predstavnicima grada Zagreba

30.03.2020. 09:08:00

 Hrvatski premijer Andrej Plenković sastat će se u ponedjeljak u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u Zagrebu s predstavnicima grada Zagreba s kojima će, kako se očekuje, razgovarati o posljedicama potresa u glavnome gradu.

Uz predsjednika Vlade RH, sastanku će nazočiti potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, ministar državne imovine Mario Banožić i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, priopćeno je iz ureda premijera.

Nazočni sastanku bit će gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, zamjenice gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i Olivera Majić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić, ravnatelj Zavoda za prostorno planiranje Grada Zagreba Ivica Rovis, te pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za prostorno planiranje Ančica Kačić.

Sastanku će također nazočiti pročelnica Stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić, zamjenik pročelnice Gradskog ureda za financije Gordan Muškić i predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban.

Grad Zagreb i njegovu okolicu pogodila su prije tjedan dana dva potresa jakosti 5,5 i 5,0 po Richteru te više od 90 manjih, pri čemu je oštećeno više od 26 tisuća građevina, među kojima i brojni spomenici kulture, sakralni objekti, te kulturne i obrazovne institucije.

(Hina) xgvla ygvla

Izvor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.