Plenković u pratnji čak četiri ministra dolazi na božićni domjenak Srpskog narodnog vijeća

06.01.2019. 16:06:45

[caption id="attachment_115920" align="aligncenter" width="449"] Zagreb, 6.1.2018 - Srpsko narodno vijeće organiziralo je prijem povodom proslave pravoslavnog Božića. Na slici Nina Obuljen Koržinek, Dražen Bošnjaković, Davor Božinović, Marija Pejčinović Burić, Furio Radin, Andrej Plenković, mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, Milan Bandić i episkop Jovan.
foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag[/caption] Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na primanju u prigodi pravoslavnog Božića koje priređuje Srpsko narodno vijeće, u nedjelju, 6. siječnja 2019. godine, u 12.00 sati, u Hotelu Sheraton, objavili su iz Vlade. Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. Otkad je sada već prije 15 godina Ivo Sanader došao na domjenak s porukom “Hristos se rodi” je to susret na kojem se obično demonstriraju dobri odnosi između srpske zajednice i hrvatskih vlasti te događaj pohode brojni predstavnici društvenog, kulturnog i političkog života. No kroz godine su ti odnosi bili bolji i gori pa su se dolaskom ili nedolaskom na domjenak isčitavale i političke poruke. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović do sada je izbjegavala nazočnost na domjenku SNV-a te ga je prije dvije godine političkim mitingom. S druge strane nedjeljni domjenak dolazi u trenutku kada je Milorad Pupovac izrazio nezadovoljstvo što premijer nije upoznao koalicijske partnere s detaljima nabave aviona i fijaska koji se dogodio pa će biti zanimljivo pratiti razvoj situacije i u tom kontekstu. Podsjetimo, Milorad Pupovac je u petak izjavio, ‘Svi smo trebali znati, i mi koalicijski partneri. Trebali smo znati Činjenice vezane za neophodne suglasnosti‘, za Dnevnik Nove TV. Na pitanje je li Plenković to prešutio, Pupovac je kazao: Nije nam to rečeno. Najavio je kako će ‘predsjednik vlade i koalicija sigurno razgovarati o tome’. ‘To je iskustvo koje se nije smjelo dogoditi’, poručio je.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.