Plenković uoči sjednice Vlade: " Razgovarat ćemo o tome da Vukovar postane mjesto posebnog pijeteta"

16.11.2016. 17:27:33

Vlada će na sutrašnjoj sjednici predstaviti i niz mjera za ekonomski oporavak Vukovara. Primjerice, plaće stanovnika toga grada Vukovara oporezovat će se po najnižoj stopi od 12 posto.
Uži kabinet Vlade sastao se u srijedu, dan uoči redovne sjednice, koja se ovaj tjedan održava u Vukovaru, povodom godišnjice pada grada. "Cilj je da se taj događaj obilježi na dostojanstven način i iskaže poštovanje žrtavama branitelja i svih koji su tamo poginuli i svih koji su radili na mirnoj integraciji Hrvatskog Podunavlja. Na sutrašnjoj sjednici Vlade bit će puno toga o Vukovaru, razgovarat će se i o tome da Vukovar postane mjesto posebnog pijeteta, ali ne mogu sve sada otkriti", kazao je Plenković. Dodao je da će sredstva za obnovu Vodotornja, koja nisu prikupljena u raznim dobrotvornim akcijama, kompenzirati iz državnog proračuna, a radi se o iznosu 18 milijuna kuna. Vlada će na sutrašnjoj sjednici predstaviti i niz mjera za ekonomski oporavak Vukovara. Primjerice, plaće stanovnika toga grada Vukovara oporezovat će se po najnižoj stopi od 12 posto. Nadalje, imenovat će se i 15, 20 državnih tajnika, a bit će riječi i o rebalansu proračuna, koji će, kako je naveo, "ostati u okvirima predviđenog za 2016. i da će sva ministarstva moći biti zadovoljna", piše N1. Kod kadrovskih imenovanja u prošloj je Vladi bilo dosta problema, a upitan je li ih bilo i sad, Plenković je odgovorio: "Nema nikakvih problema, ja nisam vidio nikakve probleme. Niti oko porezne reforme." "Mi smo na izborima kao HDZ dobili 61 mandat, trebalo nam ih je još 15. Nismo u poziciji da bilo što što mi želimo bude apsolutno. Potrebno je partnerstvo. Naš je stav u ovom pitanju jedan, mislim da je logičan. Stav naših partnera je drugi, malo je drukčiji. Imaju na to pravo. Govorimo samo o malim izmjenama u zakonu o PDV-u. Sve to je uobičajena demokratska procedura", rekao je Plenković.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.