PO ZIMI I HLADNOĆI NA UTAKMICE U KRATKIM RUKAVIMA

11.12.2019. 10:50:00

Današnje zubato sunce pokazalo je i svoju drugu draž. Minus u celzijusima, mraz, hladan zrak, pa tko god bio vani, bez tople odjeće i obuće nije mu baš bilo ugodno. Da ne pišem o raznim bolestima koje imamo, a valja se dobro i toplo obući.

 

                Osvrnuti ću se na današnju utakmicu Lige prvaka između GNK „Dinamo“ i „Manchester City Football Club“. Ukratko, jako važna utakmica da Dinamo prezimi u jednom od europskih natjecanja. Stadion je skoro rasprodan, biti će navijanja i nadamo se povoljnog rezultata za Dinamo.

                 Ono o ćemu želim pisati sasvim je nešto drugo. NACRT PRIJEDLOGA ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SPRJEČAVANJU NEREDA NA ŠPORTSKIM NATJECANJIMA. Svakako da sam protiv svakog oblika nasilja i nereda na sportskim natjecanjima, ali neke stvari su stvarno van pameti. Razumljivo je da se na tekme ne odlazi pod utjecajem alkohola, opijata, ne koristi pirotehnika i sve što ide uz to. Večeras Dinamo započinje utakmicu u 18,55 sati, a prognoza kaže da će temperatura biti ispod nule. Po ovom novom nacrtu Zakona, ne bi smjeli imati kapu, šal, duksu ili svašta nešto što bi moglo koristiti kao za maskiranje ili sakrivanja lica. Ajme uz današnju tehnologiju, prava stvar. Sad je pitanje je li greška u organizaciji utakmice i sprečavanju nereda ili zaista kroz ulaz prolazi sve i svašta. Da je danas Zakon na snazi, na stadion bi mogli u majici kratkih rukava (ako ćemo se drćati doslovno slovo zakona). Na taj način ispraznujemo stadionhe. To je malo što se tiće nogometa.

                 Uskoro će i veličanstvena „Snježna kraljica“. Što bi se tamo trebalo dogoditi? Zabraniti kape, šalove, toplu odjeću, bengalke se dijele radi dekora. Dvojka mjerila, ali nije mi jasno. Volim sve sportove, ali ne možemo zakon pisati rukovodeći se samo jednom granom sporta ili tamo gdje se najviše događaju neredi.

                 I da se vratim na zimu i hladnoću, mjere osiguranja, mogu imati neki odjevni predmet koji se neće svidjeti zaštitaru i uz plaćenu kartu, ne znači da ću gledati tekmu. Ima još rupa u tom Zakonu, ali biti će zanimljivo. Idem danas i sa šalom i s kapom i s duksom, sjediti neću radi guzobolje, ali tko god sastavljao nacrt ovog Zakona, rukovodio se nekim stvarima, a zanemario zadravlje ljudi. Ili dragi ljudi gledajte tekme doma na TV, ako će koja TV kuća prenositi tekmu. Kupujte raznno razne programe za sport, jer šalovi i ostali rekviziti za navijanje smetaju.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.