POČELO KUHATI: Slovenska policija počela patrolirati Savudrijskom valom, Hrvatska odgovorila!

30.06.2017. 17:58:33

DVA hrvatska broda isplovila su u patrolu na more u Savudriji, javlja N1. Piranskim zaljevom jučer je patrolirala slovenska policija. Hrvatska je odgovorila slanjem 2 broda koja će biti tu dokle god postoji ugroza od mogućih provokacija sa Slovenske strane.
slika zaslona

slika zaslona

Arbitražni sud u Haagu jučer je donio odluku prema kojoj Sloveniji pripada veći dio Piranskog zaljeva. Iako odlukom suda Slovenija nije dobila fizički kontakt s otvorenim morem, dobila je koridor kroz hrvatske teritorijalne vode kojim će joj biti omogućen izlazak na otvoreno more. Na presudu je reagirao i hrvatski premijer, Andrej Plenković. Ponovio je dosadašnji stav, a to je da odluka nema pravnog učinka na Hrvatsku. “Republika Hrvatska će zaštititi svoj teritorij i svoje interese”, poručio je Plenković Cerar je u četvrtak navečer za Slovensku televiziju rekao da na najavljenom sastanku s Andrejom Plenkovićem ne misli pristati na nove pregovore o granici, nego da namjerava govoriti o tome kako “primijeniti” arbitražnu presudu koju Slovenija prihvaća i drži je “pravno obvezujućim aktom” za obje strane u sporu. – Pitam se ako sutra tamo odem i bacim mreže kako će na to reagirati slovenska policija i kako će hrvatska policija reagirati na slovensku i mene. Ako mi slovenska policija napravi prijavu zbog ilegalnog prelaska granice, hoće li me kazniti i hoće li me zakonski goniti – pita se ovaj ribar navodeći da je takvih slučajeva već bilo, komentirao je Istarski ribar za jutarnji

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.