Počinje li raspad velikog, europskog Dinama i je li Majer doista pred velikim transferom?

20.08.2021. 10:23:00

Bez obzira na šokantni debakl protiv moldavskog Sheriffa u prvoj utakmici play offa Lige prvaka i poraza od čak 3:0 Dinamo je i dalje respektabilna europska momčad s nekoliko aktualnih te potencijalnih hrvatskih reprezentativaca. Dovoljno je spomenuti Oršića, Petkovića, Ivanušeca, Majera

Da, Lovru Majera, koji uskoro vrlo vjerojatno neće nositi plavi dres te će hrvatski prvak bez njega biti definitivno daleko slabiji. Majer je najbolji igrač ovog Dinama i nasljednik Danija Olma u plavom dresu. Dinamo je prošle sezone, podsjetimo, stigao čak do četvrtfinala Europske lige, ovakav podvig bez Majera će biti teško, da ne kažemo nemoguće, ponoviti u skoroj budućnosti.
Kako je potvrdio trener Dinama Damir Krznar Lovro Majer sve je dogovorio s francuskim Rennesom. Teško je govoriti o velikom transferu s obzirom kako Rennes nije ni blizu jednog Chelseaja, Reala, Barcelone, Milana…, za koje igraju hrvatski reprezentativci poput Matea Kovačića, Luke Modrića, Španjolca Olma, Ante Rebića

Majer će u Francusku otići za 15 milijuna eura uključujući bonuse te neće igrati u uzvratu protiv Sheriffa, što je težak udarac za Modre, iako je Krznar rekao da ima njegovu zamjenu. Ako će i Krznar ostati na klupi Dinama, a s obzirom na debakl protiv Sheriffa.

”Imamo. Planski smo doveli igrače, a prva varijanta je Luka Ivanušec. Luku smo dosta koristili na boku, sad odlaskom Majera on dolazi prema unutra, na boku imamo rješenja u Menalu, Špikiću i Kastratiju, plus u nekim utakmicama gdje je drukčija struktura, mogu svoju priliku dobiti Gojak i Bulat”, kazao je trener Dinama za Sportske novosti.

Podsjetimo, u Dinamo je Majer stigao prije tri godine iz Lokomotive za 2,5 milijuna eura, a nedavno je dobio i pretpoziv izbornika Zlatka Dalića za tri kvalifikacijske utakmice u rujnu. Igrao je za  Dubravu i Trnje. Ima 23 godine te mu je ovo prvi inozemni transfer.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Miroslav Herceg/Foto: Almir Buljubašić/abu

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.