(PODCAST) Davor Dijanović: Riječki crveno-transvestitski festival nekulture

04.02.2020. 16:06:00

U osmoj epizodi podcasta (Geo)politički objektiv Davor Dijanović komentira “kulturne tendencije” u Rijeci gdje je crvena petokraka proglašena vrhunskim izrazom riječke i europske kulture.

Dijanović se osvrće i na prigovore kako kultura mora provocirati i kako jedino neuki ne razumiju modernu frljićevsko-pisoarsku umjetnost.

U nekim pristojnijim vremenima ljudima nije bilo potrebno tumačiti što je to umjetnost.

Danas, u vremenu poetike sperme, krvi i mokraće, moderni teoretičari umjetnosti moraju ljudima objašnjavati što je to umjetnost jer inače, zatucani kakvi jesu, ovi ne bi razumjeli da je uriniranje umjetnost. Ili da je to zvijezda petokraka.

I tko god petokraku, pisaor, izmet i uriniranje ne smatra umjetnošću – bosanski je krkan!

* Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Portala dnevnih novosti

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Davor Dijanović/gs/Foto: Davor Dijanović, fah, GettyImages; fotomontaža: Narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.