PODIGNUTA OPTUŽNICA: DORH optužio Škaru za silovanje tajnice i spolno uznemirivanje!

28.11.2019. 16:40:00

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podiglo je optužnicu protiv Damira Škare (60), bivšeg predsjednika Autokluba Siget i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a, zbog spolnog uznemiravanja i silovanja, objavljeno je na stranicama DORH-a na kojima se ne navodi njegov identitet.

Tereta ga da je tijekom lipnja 2019. godine i do 9. kolovoza 2019. počinio navedena kaznena djela na štetu zaposlenice Autokluba Siget.

Damir Škaro uhićen je 4. rujna ove godine na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom povratka iz BiH nakon što ga je njegova tajnica u Autoklubu Siget prijavila za silovanje i spolno uznemiravanje koje se u prostorijama AK Siget u subotu 10. kolovoza ove godine.

Žrtva je cijeli slučaj ispričala svojoj liječnici koja je prijavila silovanje. Policija je ispitala i neke svjedoke, a žrtva je tvrdila da joj je Škaro putem posrednika nudio 80.000 eura da ga ne prijavljuje, međutim, ona je to ipak učinila. Sve je ispričala i novinaru Ivanu Čorkalu za emisiju ‘Provjereno’ Nove TV, a prilog je emitiran dan nakon Škarina uhićenja.

Odvjetnik Krešimir Krsnik, Škarin branitelj, pokušao je sudskim putem ishoditi zabranu emitiranja priloga, što je sud odbio, ali je kasnije podnio prijavu i protiv žrtva i protiv urednice i novinara ‘Provjerenog’.

U svojoj obrani u tužiteljstvu Škaro je tvrdio da nije počinio kazneno djelo za koje ga se tereti i da mu je sve podmetnuto.

U međuvremenu je podnio ostavku na mjesto predsjednika AK Siget, a smijenjen je s mjesta člana Skupštine i člana Upravnog odbora Hrvatskog autokluba. Matični ogranak HDZ-a protiv njega je pokrenuo stegovni postupak koji još nije okončan.

Krajem listopada Škaro je pušten na slobodu.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.