PODIGNUTA OPTUŽNICA: Mlađi muškarac optužen da je slao prijeteće poruke ministru Berošu

01.12.2020. 16:45:00

Zbog sumnje da je prijetio ministru zdravstva Viliju Berošu osječko Općinsko državno odvjetništvo je, nakon provedenog istraživanja, pred osječkim Općinskim sudom podiglo optužnicu protiv 26-godišnjeg osumnjičenika.

Ne navodeći ime državnog dužnosnika kojem je prijetnja upućena tužiteljstvo je priopćilo kako okrivljenika terete da je, tijekom listopada, na području Osječko-baranjske županije, prijetnju uputio kako bi zastrašio jednog državnog dužnosnika koji je sudjelovao u donošenju i javnom objavljivanju mjera i preporuka, u svezi sprječavanja širenja epidemije.

Tužiteljstvo nije navelo o kakvim je konkretno prijetnjama riječ, navodeći tek da je 26-godišnak državnom dužnosniku, u tri navrata putem aplikacije za dopisivanje, upućivao tekstualne poruke prijetećeg sadržaja.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Andrej Jelušić/Foto: Patrik Maček/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.