Podignuta optužnica protiv Mladog Jastreba zbog mučenja životinja

14.06.2013. 13:42:11

Podignuta je optužnica protiv Mladog Jastreba, Branka Borkovića jer je 'bez opravdanog razloga životinju izložio nepotrebnim patnjama'. Općinsko državno odvjetništvo u Ivanić Gradu priopćilo je kako je podiglo optužnicu protiv 52-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja iz članka 205. stavak 1. Kaznenog zakona. >> Veterinarska inspekcija opet na farmi Mladog Jastreba 'Optužnicom se okrivljenika tereti da je u prijepodnevnim satima 19. svibnja 2013. u Prečnom, u svom dvorištu, ostavio bez nadzora kobilu nakon ždrijebljenja povezanu trakama za krovnu konstrukciju koje su trebale spriječiti njezin pad na tlo i ozljeđivanje, kao i dva psa pasmine japanska tosa koji su mogli napasti i ozlijediti kobilu. Istog dana oko 14:30 sati,  nakon što je prednji dio kobile iskliznuo iz traka i pao na tlo, psi su napali kobilu pri čemu su joj odgrizli lijevo uho u cijelosti, izgrizli desno uho te je ugrizli za lijevi but. Opisanim je bez opravdanog razloga životinju izložio nepotrebnim patnjama. Temeljem članka 205. st. 4. KZ-a predloženo je oduzimanje životinje od vlasnika', stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Ivanić Gradu. Podsjetimo, u svibnju je na YouTubeu objavljena izrazito šokantna video snimka nemara nad domaćim životinjama, odnosno psima i konjima na farmi Branka Borkovića. Video snimka prikazuje prilaz farmi i zapetljanog, malaksalog konja te dva psa, koji su ga krenuli živog jesti. Na farmu su upućene inspekcije koje su istražile slučaj. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.