Podignuta optužnica protiv trojice komandanata JNA

11.08.2015. 13:04:01

Podignuta optužnica protiv trojice komandanata JNA osumnjičenih za granatiranje Vodica, Šibenika, Skradina i Donjeg Polja U nasumičnom granatiranju ubijena su četiri civila s područja grada Šibenika, Vodica i Skradina u dobi od 34, 37, 72 i 78 godina. Osim što su stradali civili u tom su zločinu razoreni civilni objekti i uništena imovina. Šibenska policija osumnjičila je trojicu nekadašnjih pripadnika bivše JNA, tereteći ih za ratni zločin u kojem su u nasumičnom topničkom napadu poginula četiri civila. Osumnjičenici su od 19. rujna 1991. do 21. lipnja 1992., kada su imali 44, 43 i 35 godina kao komandanti tadašnje JNA, kršeći pravila međunarodnog prava, izvršavali zapovijedi nadređenih i podređenima izravno zapovijedali da na naselje Vodice, Šibenik, Skradin i Donje Polje izvrše nasumične topničke napade, izvijestila je policija. Topnički napadi započeli su u vrijeme Rujanskog rata, a nastavljeni su sve do oslobođenja Miljevaca, odnosno operacije ‘Miljevački plato’ kojom je Hrvatska vojska 21. i 22. lipnja 1992. oslobodila 108 četvornih kilometara prostora i sedam miljevačkih sela. U nasumičnom granatiranju ubijena su četiri civila s područja grada Šibenika, Vodica i Skradina u dobi od 34, 37, 72 i 78 godina. Osim što su stradali civili u tom su zločinu razoreni civilni objekti i uništena imovina. Osumnjičenici su nedostupni hrvatskom pravosuđu, a bit će kazneno prijavljeni Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.