Podignuta optužnica zbog ubojstva i ranjavanja hrvatskih policajaca 1991. godine

27.05.2016. 17:19:41

Muškarcu se stavlja na teret da je ispalio više hitaca iz tenkovskog mitraljeza prema policijskom službenom vozilu MUP-a RH Zbog ubojstva i ranjavanja hrvatskih policajaca 26. srpnja 1991. godine u Hrvatskoj Kostajnici sisački je Županijski sud potvrdio optužnicu protiv 48-godišnjeg državljanina Republike Srbije. Tereti ga se za tri ubojstva i četiri kaznena djela ubojstva u pokušaju. Optužnicom mu se stavlja na teret da je 26. srpnja 1991. u Hrvatskoj Kostajnici, u činu vodnika prve klase, kao zapovjednik prvog tenka u oklopnoj koloni 1. oklopnog bataljuna 51. motorizirane brigade JNA, koja se kretala iz Hrvatske Kostajnice u smjeru Kozibroda sa zadatkom uspostave tampon zone u oružanom sukobu između regularnih oružanih snaga Ministarstva unutarnjih poslova RH i naoružanih paravojnih srpskih postrojbi, ispalio više hitaca iz tenkovskog mitraljeza prema policijskom službenom vozilu MUP-a RH. Ovo se vozilo dogovorno nalazilo ispred kolone, sa zadatkom osiguranja. U tom trenutku se u policijskom Puchu nalazilo sedmero hrvatskih policajaca. Trojica su tada poginula, a jedan je policajac ranjen. Optuženi 48-godišnjak nije stao samo na pucanju u vozilo nego je, prolazeći pored zaustavljenog Pucha, cijevlju tenkovskog topa probio policijsko vozilo te ga potom odgurnuo u stranu pored ceste. Optuženik nije dostupan hrvatskom pravosuđu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.