Podijeljeni zbog Dana vukovarskih branitelja

08.03.2015. 09:25:21

Jedni tvrde da iza premještanja obilježavanja stoji politika, drugi ističu kako se tome protive samo tvrdoglavi pojedinci Obilježavanje Dana vukovarskih branitelja, koje će ove godine prvi put biti 10. ožujka, još je jednom pokazalo podjele među braniteljskim udrugama. Naime, u utorak će se u Bogdanovcima nedaleko od Vinkovaca, gdje je 10. ožujka 1991. održano prvo postrojavanje nenaoružanih odreda s područja bivše općine Vukovar, okupiti samo dio branitelja. Drugi dio neće doći jer smatraju kako obilježavanje treba, kao i dosad, biti 24. kolovoza, na dan prvoga općeg napada na Vukovar 1991. – Neću doći 10. ožujka na postrojavanje, a koliko znam, neće ni moji prijatelji – kaže Zdravko Komšić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata 2003. Dodaje da novi datum vodi samo u dublje podjele te da iza svega stoji politika. – Među nama zapravo nema podjela, nego je riječ o tvrdoglavosti pojedinaca – ističe pak Franjo Šoljić, predsjednik Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara. Dodaje kako su udruge odlučile da je obilježavanje 10. ožujka te da će tako i ostati.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.