PODRŠKA ŽENA IZ DOMOVINSKOG RATA 'HRVATSKOM TJEDNIKU'

14.07.2015. 20:00:05

PODRŠKA ŽENA IZ DOMOVINSKOG RATA 'HRVATSKOM TJEDNIKU' - Ovo je teroristički napad sličan napadu na Charlie Hebdo!
Povodom oružanog napada na redakciju "Hrvatskog tjednika" priopćenje za javnost uputila je zadarska Udruga Žene u Domovinskom ratu kojeg vam prenosimo u cijelosti. "Zgrožene smo brutalnim napadom na redakciju „Hrvatskog tjednika„ u Zadru, koji se dogodio prošle noći. U redakciji su zatekli grafičkog urednika Antonija Mlikotu i od njega tražili nekakve dokumente. Nakon što im je odgovorio da ne zna o kakvim se dokumentima radi teško su ga ozlijedili udarcima pištolja u glavu potom su ga vezali žicom. Na odlasku iz redakcije su izrekli prijetnju da će se obračunati s glavnim urednikom Ivicom Marijačićem. Prije nekoliko mjeseci sličan napad dogodio se u Francuskoj na časopis Charlie Hebdo, i tada su se sve institucije ove zemlje digle na noge želeći potvrditi da je sloboda govora i pisane riječi nedodirljiva te da je slobodno novinarstvo platforma demokracije. Danas kada je terorističkim napadom, dakle sa fantomkama i oružjem u sred noći, napadnut jedan hrvatski tjednik nitko se ne oglašava, niti traži brzo i efikasno djelovanje policije i ostalih službi. Posebno je degutantna šutnja Hrvatskog novinarskog društva koje nije uputilo niti riječi potpore novinarima i urednicima ovog lista, koji je danas jedan od vodećih političkih tjednika u Hrvatskoj. Pitamo se da se ovo dogodilo, nekoj drugoj redakciji u Hrvatskoj, koja nema hrabrosti i znanja govoriti o političkim temama otvoreno i bez okolišanja da li bi reakcija bila ista. Naša Udruga daje punu potporu uredništvu i novinarima Hrvatskog tjednika te ih molimo da nastave sa svojim radom i da se ne daju ušutkati ni zastrašiti. Članice Udruge žena u Domovinskom ratu Zadar"

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.