Podstrana u sjajnoj atmosferi proslavila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

06.08.2017. 17:49:19

Sinoć je u Podstrani održan koncertni spektakl “Oluja u Podstrani” koju već tradicionalno organizira Općina Podstrana zajedno s općinskom Turističkom zajednicom. Nešto iza 21 sat, koncert je otvorila grupa Pink Panther s pjesmom Prljavog kazališta ‘Mojoj majci’. Kada su počeli pjevati pjesmu Doris Dragović ‘Dajem ti srce zemljo moja’ upaljene su i prve baklje. Nešto kasnije, oko 22 sata na pozornicu je izašao Miroslav Škoro, koji je već četvrtu godinu za redom u Podstrani. Svoj nastup otvorio je pjesmom ‘Vrijedilo je’ te dodao da nikad nije bilo više ljudi. – Uzeli su nam jedini dan koji smo slavili, kao narod nemamo dan kada bismo istaknuli hrvatski stijeg. Neka ovaj dan bude dan kada svi Hrvati stavljaju stijeg na svoju kuću. Mi smo generacija koja je stvorila domovinu, neka se branitelji ne pitaju ‘Je li vrijedilo’. ‘Da, vrijedilo je svake kapi znoja’ – poručio je Škoro i otpjevao pjesmu ‘Lijepa li si’ koju je posvetio svim vatrogascima. Oko ponoći se okupljenima obratio i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban koji je istaknuo: – Peti kolovoz je najsretniji dan u Hrvatskoj, neka Podstrana svake godine ovako gori – poručio je Boban i izazvao pljesak publike. Na pozornici je istaknuto i da je Općine Podstrana, na čelu s općinskim načelnikom Mladenom Bartulovićem, donirala DVD-u Podstrana 10 tisuća kuna, isti iznos koji je trebala dobiti i Torcida, koja ga se odrekla u korist vatrogasaca. Ova gesta Općine Podstrana izazvala je dugi pljesak stanovnika Podstrane i njihovih gostiju koji su potom uživali u velikom vatrometu. “Mišo, Mišo…” skandiralo se nekoliko puta tijekom večeri, a onda je Mišo Kovač napokon izašao na pozornicu i zapjevao ‘Poljubi zemlju’. Mišo i publika u glas su pjevali nešto manje od sat vremena, a na odlasku s pozornice Mišo je kazao: – Pozdravlja vas Mate Mišo Kovač, neka Hajduk živi 500 godina. Zabava se nastavila uz grupu Pink Panther do ranih jutarnjih sati.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.