Pogledajte koliku odštetu mora platiti HSP AS otpuštenoj tajnici

26.12.2017. 18:06:40

Kako bi podmirili troškove, čelnici HSP AS-a, morat će se nositi sa teškom financijskom situacijom jer će im račun stranke biti blokiran sve dok se ne naplati sudski propisana odšteta u korist stranke koja je dobila parnicu – bivše tajnice.

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević otpustila je pisanim otkazom tajnicu. Zbog čega ih je ista tužila te će joj stranka sada morati isplatiti 130.000,00 kuna odštete. Prošle godine, odlukom Središnjice stranke, odlučeno je da će se gospođi dati otkaz te će se isti uručiti poštom pisanim putem jer kako je navedeno iz Središnjice “nije došla na radno mjesto od 7. srpnja”. Gospođa je u tom trenutku bila u četvrtom mjesecu trudnoće. Tajnica tvrdi da ni nije mogla doći na posao kad su prostorije već tada bile vraćene gradu Zadru, a vodstvo osnovalo novu stranku. Moraju joj isplatiti 130.000,00 kuna odštete Tajnica se tužila, te sukladno pravomoćnoj presudi Općinskog suda u Zadru od HSP AS-a treba dobiti odštetu u visini 130.000 kuna. Sud je utvrdio da je  otpuštena protivno zakonskih propisima. Kako bi podmirili troškove, čelnici HSP AS-a, morat će se nositi sa teškom financijskom situacijom jer će im račun stranke biti blokiran sve dok se ne naplati sudski propisana odšteta u korist stranke koja je dobila parnicu – bivše tajnice. Čelnici stranke osnovali novu stranku, peru ruke od otkaza tajnici Dević je dodao kako on nema veze s otkazom obzirom da tada ni nije bio u stranci. Tadašnji članovi stranke osnovali su novu stranku, MODES, čiji je predsjednik bio Rudolf Dvorski. Oštećena žena izjavila je kako je zvala Dvorskog vezano uz otkaz, na što joj je on rekao da “oni više nisu članovi stranke i neka zove i pita Zagreb”. – Nije nedvojbeno utvrđeno da bi tužiteljica napustila radno mjesto svojom voljom, već iz izvedenih dokaza proizlazi da je razlog tome nemogućnost pristupa radnom mjestu, službenom telefonu i mailu, odnosno zaključane prostorije u kojem je obavljala rad, pa stoga nije ostvarena teška povreda radne obveze – stoji u obrazloženju presude. Sutkinja Ivana Čačić-Brčić ustvrdila je i kako je stranka imala saznanja što se događa s poslovnim prostorom, no i dalje su gospođi  uručili otkaz bez mogućnosti iznošenja obrane. Odlučeno da se mora vratiti na posao Na sudu se utvrđivala zakonitost otkaza, a ne tko je prešao u koju stranku. Prvostupanjska presuda naložila je starčevićancima da bivšu tajnicu Katarinu Bolić vrate na posao. – Na radno mjesto administratora odnosno ako je navedeno mjesto popunjeno ili prestalo postojati iz bilo kojeg drugog razloga, na drugo odgovarajuće radno mjesto prema stručnoj spremi, kvalifikacijama i sposobnostima tužiteljice u roku od 8 dana – stoji u presudi. Također, stranka će pomiriti i troškove parnice od 2.500 kuna. Sporni automobil – Prodat ćemo službeno vozilo kako bismo isplatili dug gospođi  – izjavio je novi koordinator HSP AS-a za Zadar, Slobodan Dević Pićo, za Zadarski list. Kako bi platili troškove, stranka će morati prodati jedino vozilo kojim raspolaže – Audi A6. Za isto vozilo Peru Ćorića teretilo se da je koristio službeni automobil u privatne svrhe, ulijevao gorivo na račun stranke i imao svog vozača, bez da je tu odluku donijelo Predsjedništvo stranke.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.