Pogledajte snimku na kojoj policajac u civilu i njegov prijatelj maltretiraju dečka na motoru

05.07.2019. 13:16:45

Incident se odigrao na benzinskoj u Kuparima pred očima građana, koji su svjedočili situaciji u kojoj dvojac nije želio pokazati značke

Telegram.hr je objavila snimku u kojoj se vidi da dvojac sa snimke nije želio pokazati značke, a incident se odigrao na benzinskoj u Kuparima. U Kuparima pored Dubrovnika na benzinskoj crpki INA-e u srijedu se dogodio incident u kojem je sudjelovalo više osoba, a među njima i jedan policijski službenik. Snimku incidenta poslao nam je jedan od svjedoka događaja upozoravajući na, kako je naveo, korištenje sile dubrovačke policije. Na snimci je vidljivo kako dečko koji sjedi na motoru govori dvojici muškaraca u civilu da mu ne diraju motor i da se maknu od njega, no oni nasrću i na njega i na motocikl. Osoba koja je snimala cijeli incident za to vrijeme traži da im pokažu značke, međutim dvojac se na to oglušuje. Tek jedan od njih u jednom trenutku govori kako je značka u autu, međutim i dalje je ne pokazuje. Kasnije se ispostavilo da ta osoba uopće nije policajac. U jednom trenutku, na snimci se čuje kako se u priču uključuju građani koji su stajali sa strane na benzinskoj crpki i kojima nije bilo posve jasno što se događa. Jedan od njih imenom i prezimenom u videu jamči da će potvrditi kako navodni policajci nisu željeli pokazati značku. Naposljetku jedan od dvojice, i to onaj koji je kazao da mu je značka u automobilu, govori dečku na motoru da ne može otići i dodaje da “sad ide kaznena prijava”.

Jedan od dvojca i to civil prijetio kaznenom prijavom

Građanin koji nam je poslao ovu snimku tvrdi da na benzinskoj postoje i nadzorne kamere te da se mogu pogledati i te snimke. Također, kaže kako je jedan od dvojice muškaraca koji su nasrnuli na dečka na motoru policijski službenik u civilu, dok je drugi obični građanin. “Na snimci su policajac koji nije radio i njegov prijatelj civil. Njih dva su obilazili kafiće po Župi dubrovačkoj i onda su se pijani odlučili igrati policije. Na snimci se vidi kako policajac i njegov prijatelj civil u sivoj majici koriste silu prema momku na motoru i da civil prijeti kaznenom prijavom”, pojasnio nam je. I izvor DuLista iznio je još nekoliko detalja o incidentu pa je tako naveo: “Bit svega je što se muškarac u sivoj majici predstavlja kao policajac i njega napada, drži mu kočnicu, čupa mu ključe, vadi mu retrovizor s prozora. Obojica su skočili na njega.”. Potom je još prepričao dio koji se na snimci ne vidi, a prema kojem je mladić u strahu na kraju pobjegao. “Prethodno su ga udarili dva-tri puta, što se na snimci ne vidi. Zabilježeno je tek da jedan od njih lagano maše rukom”, kazao je svjedok DuLista

Policija potvrdila da je u slučaj umješan njihov kolega

Za komentar smo pitali i Policijsku upravu dobrovačko-neratvansku gdje su nam rekli da su upoznati s videom i s incidentom, a nešto kasnije potvrdili i da je jedna od osoba sa sporne snimke njihov kolega. No, za cijelu priču imaju pomalo neobično objašnjenje – da je tip koji urlao na dečka na motoru samo pomagao policajcu. “U ovom trenutku možemo potvrditi da je jedan od sudionika intervencije policijski službenik i to onaj koji nije jasno vidljiv na snimci, a drugi sudionik je građanin koji je pomogao policijskom službeniku prilikom intervencije. Obzirom da je u tijeku inspiciranje ovog događaja od strane Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u ovom trenutku nismo u mogućnosti dati više detalja”, stoji u odgovoru koji smo od njih dobili.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.