Pogledajte video kako bi znali što nas čeka

14.09.2015. 19:20:34

PRAVA ISTINA SE KRIJE? KADROVI KOJE SVJETSKI MEDIJI NE ŽELE PRIKAZATI: Pogledajte ‘drugu stranu’ izbjegličke krize! Svaka priča ima dvije strane, a ta se tvrdnja prolama i medijskim svijetom u jeku posljednje izbjegličke krize koja drma Europu. S jedne strane gomila suza, tuge, empatije prema izbjeglicama koje u europske zemlje pristižu iz Sirije i na svojem mučnom putu i ginu, s druge strane prijetvornost, nasilje, prijetnje pristiglih Sirijaca u doticaju s policijom, volonterima Crvenog križa i ostalima s kojima se susreću prilikom dolaska Makedoniju, Srbiju, Mađarsku, Njemačku… Mišljenja javnosti također su podijeljena, a svemu pridonose i medijske objave koje su ponekad pristrane. Štoviše, CNN i BBC neke su snimke odbili prikazati ili su ih prikazali cenzurirano, što je rezultiralo pričom koja je daleko od istine. Međutim, kamera je u mnogo situacija zabilježila širu sliku nekih događaja, a ti su kadrovi i sačuvani. Dio njih prikazan je u videoprilogu koji donosimo.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.