POHOD ZA HRVATSKE BRANITELJE POGINULE NA VELEBITU • TRAGOM ZBJEGA LOVINAČKOG KRAJA

18.09.2020. 10:29:00

"Veće ljubavi nema od ove: da tko život svoj položi za prijatelje svoje." Iv 15, 13
Dana 19.9.2020. održat će se zajednički pohod na Sveto brdo i sveta misa na stanovima Jurjevića u sjećanje na hrvatske branitelje poginule na Velebitu. Isto tako, sjetit ćemo se žrtava lovinačkog kraja i zbjega koji se dogodio 24.9.1991. godine.
Ovim pohodom, kao planinari, želimo reći veliko hvala svakom hrvatskom branitelju koji je braneći Velebit, branio Hrvatsku. Planinska satnija Velebit, SJP MUP RH, 1.gb Tigrovi HV-a te brojne druge postrojbe HV-a i HOS-a, zaslužne su što danas slobodno možemo kročiti i planinariti našim Velebitom.
Radi epidemioloških razloga, svi sudionici dolaze u vlastitom aranžmanu i mogu krenuti prema Svetom brdu iz smjera koji im odgovara: iz Egeljca, s prijevoja Mali Alan, s Malog Libinja ili s Bunovca.
Vrhunac susreta (nakon silaska sa Svetog brda) biti će sveta misa na Stanovima Jurjevića u 14:00 koja će se održati po svim epidemiološkim propisima, uz potrebnu distancu na otvorenom. Po silasku prema Svetom Roku, položit ćemo vijence i zapaliti svijeće kod spomenika u Egeljcu.
Ove godine zajednički obrok za veći broj osoba neće biti moguć radi već spomenutih epidemioloških razloga, stoga ponesite hranu i piće za jednodnevni izlet.
Pozivamo sva planinarska društva, udruge i klubove kao i sve braniteljske udruge da se prijave s okvirnim brojem sudionika.
Organizatori:
HPD GORA
UDRUGA SJP “GROM” KARLOVAČKE ŽUPANIJE
PD ŽELJEZNIČAR – GOSPIĆ
Prijave:
mpalajsa1@gmail.com ( SJP GROM)
tajnik@pdzeljeznicargospic.hr (PD Željezničar)
hpd.gora@hps.hr (HPD GORA)

Izvor: Facebook

Izvorni autor: HPD Gora/Foto: facebook

Autor: