POKAŽIMO NAŠE SRCE ZA MALENU DORU

29.06.2021. 08:48:00

Dora Perčin, malena je djevojčica od osam godina koja je bolova od leukemije.

Dora i njezina majka Sonja su iz Pakraca, a za vrijeme rata njezina maloljetna majka bila je u razorenom Pakracu.

Kroz dvije godine liječenja i "pakla" prošle su svega i svačega. Od  Dorine  bolesti koja uzanperodavala do te mjere da se spašava svoj mladi život, a trenutno se nalazi u KBC-u "Rebro".

Pošto i osobno poznajemo obiteljske prilike, te zdravstveno stanje malene Dorice, molim sve ljude dobre volje da pomognu samohranoj majci, koja je dvije godine i nešto više stalno bila uz Doricu. U bolnici, pored bolnice kada nije mogla zbog korone do nje, ali bila je uz svoje malo srce, borca koja se nije predavala bolesti i danas možemo reči, Dorica je dobro i zdravo, ako se to može tako reči. Normalno da su nastali problemi oko Doričinog obrazovanja, ali mama ju uči. Uči ju kako je počeo Domovinski rat u Pakracu. Kako je njezina majka živjela pod granatama, minama u ratnom paklu. Zar djete treba tima sada opterećivati, možda i ne, ali ona to traži, traži istinu o gradu u kojem će živjeti.

Nekada, kada je udruga hrvatskih branitelja RH, emitirala streaming radio - "Braniteljski radio RH", nije bilo dana ili večeri kada se Dorica ne bi javila. Za nju obavezno se puštala pjesma "Bojna Čavoglave".

Uz Doricu u bolinici, stalno nazočna mora biti i njezina majka, što iziskuje troškove, osobni dohodak samohrane majke ne može biti osiguran na duži period, jer liječenje neće biti baš kratko.

Sada kada nakon dužeg perioda liječenja, Dorica je razigrana, veselija, ali mama Sonja je u brdo problema. Dvije godine nisu bile u Pakracu. Sada kada su se vratile, treba urediti kuću, razne priključke, očistiti dvorište  ..., ma kao da je došla kuću poslije Domovinskog rata. Sve od početka, ali najbitnije je da je Dora dobro. Treba pomagača za učenje, zaostala je te dvije godine, koliko god se majka trudila da ju poduči nekim stvarima.

Bila je to broba za život, a sada još jednom da se dignu na noge, jer liječenje je bilo dugotrajno i skupo.

Nemamo što puno pisati o bolestima i troškovima, stoga molim još jednom, kao što su i ranije znali pomagati, da ovaj put pomognemo maloj Dori, te novčana sredstva uplatite na račun

DORA PERČIN,
Augusta Cesarca 10,
34 550 Pakrac, 
HR8523400093111164283 Swift PBZGHR2X (Privredna banka Zagreb), poziv na broj 00 ili 99
s naznakom "pomoć za Doru"

Već ste na našu zamolbu pomagali Dorici i njezinoj majci, potrebno je oped da se malo financijski oporave, a u ime djevojčice Dorice, svima koji su pomogli i koji će ponovo pomoći unaprijed hvala!

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.