Pokazna vježba sposobnosti pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade (Gombr) u Vinkovcima

17.03.2019. 08:48:30

Pokazna vježba sposobnosti pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade (Gombr) u Vinkovcima U prigodi obilježavanja 12. obljetnice Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u Vinkovcima održan TT zbor te prikazane metodsko pokazne vježbe Brojnim događanjima građani Vinkovaca i okolice mogli su danas, 16. ožujka 2019. svjedočiti opremljenosti te demonstraciji dijela sposobnosti pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade (Gombr). U sklopu obilježavanja 12. obljetnice postrojbe u središtu Vinkovaca mogao se razgledati dio opreme koju koriste pripadnici Hrvatske vojske, a posebno atraktivan je bio prikaz vježbe u kojem su posjetitelji mogli vidjeti sposobnosti Hrvatske vojske u provedbi zadaća urbanih operacija. Veliki broj nazočnih građana sa zanimanjem je razgledavao izloženu opremu, a posebnu pozornost privlačio je izloženi tenk M84, haubica 122 mm D-30, mini bespilotna letjelica BL 'Skylark', MRAP M-ATV, MRAP MAX-PRO, te specijalna oprema. Zapovjednik Gombr-e brigadir Mijo Validžić je istaknuo zadovoljstvo odazivom i zanimanjem posjetitelja te kako je ovo najbolji način da se prezentiraju sposobnosti i vještine pripadnika Hrvatske vojske. Govoreći o prikazanoj vježbi, zapovjednik vojno obavještajne satnije Gombr-e bojnik Mario Maslov je istaknuo kako su u okviru taktičko-tehničkog zbora građanima prikazane vježbe u kojima su mogli vidjeti prikaz borilačkih vještina koje su u funkciji potpore hrvatskog vojnika, upad u objekat te prikaz radnji dubinskih izvidnika koji savladavaju vodenu zapreku sa australskim splavom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.