Pokopan ratni ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić

19.12.2014. 20:19:47

Na komemoraciji Ivanu Vekiću bio je i osječki gradonačelnik Ivica Vrkić i osječko-baranjski dožupan Dragan Vulin. Na višnjevačkom groblju kod Osijeka u petak je pokopan Ivan Vekić, ratni ministar unutarnjih poslova i jedan od osnivača Hrvatske demokratske zajednice, koji je umro 17. prosinca u osječkom Kliničkom bolničkom centru. Na komemoraciji u Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije održanoj prije pokopa u prisutnosti obitelji, prijatelja, suboraca drugih, od Vekića se u ime udruga hrvatskih branitelja oprostio Damir Buljan rekavši kako je Vekić Hrvatsku volio "svojim životom i djelima" i kako je dao veliki doprinos njezinoj slobodi i stvaranju demokracije. Ivan Vekić rođen je u Poljicama kod Vrgorca 18. listopada 1938. Saborski zastupnik bio je od 1990. do 1992. godine, a funkciju ratnog minstra hrvatske policije obnašao je od 31. srpnja 1991. do 18. travnja 1992. godine. Između ostalog, odlikovan je Redom Ante Starčevića. Prije nekoliko godina bio je jedan od osnivača i predsjednik Udruge "Hrvatska straža". Poznati osječki odvjetnik bio je zaljubljenik u književnost, te je i sam autor više knjiga, među kojima i romana "Polje puno krizantema". Na komemoraciji Ivanu Vekiću bio je i osječki gradonačelnik Ivica Vrkić i osječko-baranjski dožupan Dragan Vulin.  
  • Autor: Hina/T. Pšenko
  • Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.