POKRENUTA ISTRAGA 23- godišnji polaznik časničke škole i instruktor teško ozlijeđeni tijekom vojne vježbe

27.04.2016. 16:50:35

Tijekom vojne vježbe kraj Karlovca teško su ozlijeđeni instruktor i 23- godišnji polaznik časničke škole. Dvojica pripadnika Oružanih snaga RH, danas u srijedu 27. travnja 2016., oko 13 sati teško su ozlijeđeni uslijed eksplozije koja se dogodila tijekom specijalističke obuke na vojnom poligonu 'Cerovac' kod Karlovca. Instruktor i 23- godišnji polaznik Hrvatskog vojnog učilišta, odmah su prevezena u Opću bolnicu Karlovac gdje su podvrgnuti hitnom medicinskom tretmanu. Prema posljednjim informacijama polaznik časničke škole koji je stradao na vojnom poligonu 'Cerovac' je operiran te se i dalje nalazi u teškom stanju, dok se instruktor, koji je također stradao uslijed eksplozije, priprema za operacijski zahvat. Kako doznajemo, polaznik časničke škole koji je u kampu prolazio vojnu obuku rodom je iz Dalmacije, a instruktor iz Zagreba. Obojicu je u Općoj bolnici u Karlovcu obišao načelnik glavnog stožera, general pukovnik Mirko Šundov. U izjavi za novinare general pukovnik Šundov kazao je da je pokrenuta istraga koja će istražiti okolnosti koje su dovele do nesreće, te je dodao i kako je osnovano Povjerenstvo koje će istražiti uzrok tragedije. Sanacijski upravitelj karlovačke Opće bolnice Suad Crnica rekao je da je "trenutno uključen u zbrinjavanje dvojice ranjenih vojnika", te da ne može reći ništa više "osim da su obojica ranjenika na Odjelu intenzivne medicine u pripremi za operativni zahvat".

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.