POKUŠALI SRUŠITI ERDOGANA: 337 Turaka osuđeno na doživotni zatvor

27.11.2020. 08:49:00

Zbog sudjelovanja u pokušaju državnog udara protiv predsjednika Turske, Recepa Tayyipa Erdogana, turski je sud na doživotni zatvor osudio 337 osoba, javljaa HRT.

Sudili su im još 2016. godine, a i tada su proglašeni krivima za pokušaj vojnog puča, za pokušaj rušenja ustavnog poretka i pokušaj atentata na predsjednika. Do sada je izrečeno 2500 doživotnih kazni, a sudilo se većinom pilotima koji su bombardirali simbolična mjesta te časnicima koji su rukovodili samim državnim udarom.

“Ovo četverogodišnje suđenje bilo je besmisleno jer je sud samo potvrdio optužnicu tužiteljstva, ne uzimajući u obzir nikakve izjave ili dokaze. Nismo zadovoljni i obratit ćemo se drugim instancama jer želim da turski narod bude osjetljiv prema ovom slučaju”, zaključio je Ali Kalin, otac jednog osuđenog pilota.

Izvor: dnevno.hr

Izvorni autor: Matea Vidić/Profimedia

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.