Policajac s fotografije dobio novo radno mjesto!

01.02.2018. 17:46:55

Policajac Dragomir Sudar, koji se na pravoslavni Badnjak našao na selfieju 24-godišnjeg mladića koji je imao šajkaču s kokardom na glavi, premješten je sa svoga radnog mjesta, javlja Glas Slavonije. Iako nisu dobili službeni odgovor gdje je policajac premješten, odnosno u koju policijsku postaju, dobili su službeni odgovor iz MUP-a, u kojem stoji kako Sudar više ne radi tamo gdje je radio do nastanka sporne fotografije. MUP ističe kako je protiv tog policajca otvoren disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti. “Također vas obavještavamo kako je policijski službenik sukladno zakonskim propisima premješten na drugo radno mjesto za koje je propisan niži koeficijent složenosti poslova”, odgovorili su iz MUP-a. Sporna fotografija nastala je kada je skupina muškaraca iz Tenje otišla u šumu po hrast koji vjernici pravoslavne vjere tradicionalno pale na svoj Badnjak. Nakon što se proširila društvenim mrežama, protiv 24-godišnjaka s kokardom podnesen je optužni prijedlog iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je protiv policajca pokrenut disciplinski postupak.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.