Policajac uperio pištolj u majku i maloljetno dijete usred Zagreba

19.05.2013. 13:14:11

Vozeći u rikverc vozačica je udarila u policijski auto. Policajac joj je skočio na haubu i kroz vjetrobransko staklo uperio pištolj u nju i maloljetno dijete. Nakon što im je razbio staklo, dječak je dobio napad astme. Policijska služba za zakonitost postupanja utvrđuje istinitost prijave protiv policajca.
Maloljetni dječak najnovija je žrtva brutalnog policijskog iživljavanja koje se dogodilo u petak poslijepodne u Zagrebu! Nakon lakše prometne nesreće koju je izazvala njegova majka, na poklopcu motora njihova auta u sekundi je završio razulareni policajac. Jednom rukom lupao im je po autu, a u drugoj je držao pištolj koji je preko vjetrobranskog stakla uperio u njih. Nakon što je 'uspostavio red' nad ženom i smrtno preplašenim djetetom, dvaput je pištoljem udario po staklu njihova auta i razbio ga. Dječak je počeo plakati i tresti se, nakon čega je dobio i jak napadaj astme. Šoku tu nije bio kraj jer je dijete nakon svega moralo gledati kako mu policajac majci stavlja lisice. Priča je to dječakove majke, dok smo iz zagrebačke policije doznali da se nesreća doista dogodila. Međutim, njihov službenik ima drugčiju stranu priče i tvrdi da ga je žena htjela pregaziti. S obzirom da ga je vozačica prijavila, slučaj je proslijeđen službi za zakonitost postupanja koja će utvrditi je li policajac pretjerao. Događaj se zbio u petak nešto iza 18 sati u ulici Matije Ivanića 13 na zagrebačkoj Kustošiji. Vozeći u rikverc, majka djeteta pokušavala je auto parkirati ispred veterinarske ambulante kada je udarila u službeni policijski auto kojim je upravljao policajac iz postaje na Črnomercu. >>> Tri ozbiljna izvora portala Dnevno tvrde: Policijska postaja na Črnomercu leglo je korupcije! Dijete i psa ostavila je na stražnjem sjedalu i prišla vozaču koji joj je rekao da je policajac i zatražio je osobnu. Nakon što je dala dokumente, sjela je u svoj auto da ga 'urednije' parkira kako ne bi smetao drugim vozačima. Odjednom joj se na poklopcu auta stvorio policajac s pištoljem u ruci, lupajući po vjetrobranskom staklu. Kada je ugasila auto i izašla van, policajac je zgrabio i uhitio pod optužbom da ga je htjela pregaziti i bježati s mjesta nesreće. Iako ga je molila da joj skine lisice, odbio je i to su učinili tek njegovi kolege kada su došli napraviti očevid nesreće. Tek tada majka je mogla do svog traumatiziranog djeteta. Oko 20 sati policajci su civilnim autom dječaka i psa odvezli doma, a žena je odvedena u pritvor u postaju na Črnomercu. Nekoliko sati kasnije u postaju je došla ekipa hitne pomoći koja je utvrdila da nesretna žena ima ozljede skočnog zgloba od vezivanja lisicama. Oko ponoći vozačica je napokon puštena kući uz ispriku zbog uporabe sile i uz obećanje da će MUP platiti štetu koju joj je policajac napravio na autu. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.