Policajca sam udario jer me spriječio da pomognem prijatelju

15.11.2013. 13:28:16

dfa298f62df139afa5a9c091345500a7

Kako je moguće da ministar Ostojić i prije završene istrage kaže da policajac koji je ozlijedio Pajčića nije kriv, pita se Ivan Penava

Protupravno postavljeni predmeti po Vukovaru ne padaju zbog rakije, već zbog protupravnog nasilja koje provodi Vlada nad Vukovarom, a “brlju” su pili oni koji su 1991. ratovali za “otadžbinu“ i “oslobađali“ Vukovar pod simbolom ćirilice, poručio je jučer vukovarski branitelj Robert Horvat, sudionik incidenta tijekom kojeg je teško ozlijeđen Darko Pajčić.

Udario ga nogom o nogu – Ministar Ranko Ostojić iznosi bezočne neistine i obmanjuje javnost, dok slobodu uživa Saša Sabadoš, policajac koji je umalo ubio mog prijatelja, udarajući Darkovom glavom u zid policijske postaje. Pritom me onemogućio da pomognem prijatelju kojemu je krv navirala iz nosa, usta i ušiju, u nesvjesnom stanju, u opasnosti da se uguši vlastitom krvlju. Zato sam udario policajca nogom u nogu, pa uspio okrenuti Darka na bok, dok se u isto vrijeme Sabadoš mašio za pištolj – ispričao je Robert Horvat. Ako se potvrde tvrdnje očevidaca brutalnog premlaćivanja Darka Pajčića, i HDZ će zatražiti ostavku ministra Ostojića, najavio je predsjednik vukovarskog ogranka Damir Barna. Govoreći o događaju koji je pred Dan sjećanja na žrtvu Vukovara dodatno usijao atmosferu u Vukovaru Ivan Penava (HDZ) zapitao je: – Gdje su sada predsjednik Josipović i premijer Milanović? Kada se dogodio incident u Kistanjama, hitro su reagirali, a sada kada vukovarski branitelj leži u krvi, nigdje ih nema. Pitam se i kako je moguće da ministar Ostojić i prije završetka istrage kaže da policajac koji je ozlijedio Pajčića nije kriv – pita se Penava. Tko će se brinuti za mir? Iz HDZ-a pozivaju i na mir u Vukovaru idućih dana, građanima koji budu dolazili poručuju da budu mirni te da svoje neslaganje s vladajućima pokažu na referendumu. Dragutin Glasnović, član Stožera za obranu Vukovara, rekao je da se nakon svega boji 18. studenoga jer je svjestan da će toliki broj ljudi biti teško kontrolirati. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.