Policija čuva brojne haaške istražitelje u Vukovaru

24.09.2013. 20:17:30

policija-cuva-brojne-haaske-istrazitelje-vukovaru-slika-1304864

Pretpostavlja se da je skupina iz Haaga stigla na istok zemlje zbog nastavka istrage protiv Gorana Hadžića

Od početka ovoga tjedna u Vukovaru boravi 30-ak djelatnika Haaškoga suda, među kojima ima i istražitelja. Dok su angažirani na ovim prostorima, prati ih i policijsko osiguranje u nekoliko kombija. – Policija je angažirana na njihovu osiguranju na terenu. Ali o njihovim aktivnostima i zadaćama ne znamo ništa – kratko je rekao glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović potvrđujući dolazak gostiju iz Haaga. Drugih informacija nemaju ni u Državnom odvjetništvu, policiji, političkim strankama, ali ni u vukovarskim braniteljskim i stradalničkim udrugama. Podsjećaju i da su svih proteklih godina zbog događanja u Domovinskom ratu i haaških procesa koji se vode haaški istražitelji česti gosti Vukovara i istoka Hrvatske uopće. Ipak, sve iznenađuje brojnost ove ekipe iako su i dosad radili tiho i nenametljivo. Neslužbene informacije govore da je najvjerojatniji razlog njihova dolaska u Vukovar nastavak istrage protiv Gorana Hadžića, bivšeg predsjednika tzv. Repubilke Srpska krajina protiv kojega se vodi postupak za ratni zločin u Haagu. Smatra se da je baš zato stigao veći broj istražitelja koji bi trebali obaviti brojne razgovore i posjetiti 
više lokacija u Vukovarsko-srijemskoj i Osječkoj županiji. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.