POLICIJA DRASTIČNO POOŠTRAVA KAZNE U PROMETU: Ministar otkrio detalje, radikalne promjene stižu uskoro?

06.11.2018. 09:18:01

Promjene zažive možda već iduće godine

Samo ovaj vikend, policijske kontrole ulovile su 40 vozača koji ponavljaljaju teške promente prekršaje. Ministar Davor Božinović zato najavljuje drastično pooštravanje kazni. “Pokrenut ćemo određenu zakonsku inicijativu u smislu pooštravanja kazni za počinitelje teških prometnih nesreća, pogotovo one koji spadaju u kategoriju recidivista”, rekao je ministar za Dnevnik.hr. Uz već standardno strože kažnjavanje najavljuje veliku promjenu.

‘Moraju voditi računa kome daju auto’

“Po našem mišljenju bi se vozilo, kao sredstvo počinjenja kaznenog djela, trebalo tretirati na način da se ono oduzme čak i ukoliko nije vlasnik vozila i vlasnik vozila bi morao preuzeti odgovornost kome je to vozilo dao”, pojasnio je Božinović.  Nova rješenja trebala bi ubrzati i provedbu zakona, a sve bi prema nekim procjenama, moglo zaživjeti već s prvim danima iduće godine.

Mora sve prihvatiti pravila ponašanja

Ovoga puta, struka se u potpunosti slaže s ministrom. “Cilj nam je, prije svega, da spriječimo da se nesreće događaju, odnosno da svi sudionici u prometu prihvate da je pravilno ponašanje u prometu nužnost, a ne potreba”, kaže Rajko Horvat s Prometnog fakulteta.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.