Policija iz Dobre i Kupe izvadila 17 različitih minsko-eksplozivnih naprava

15.07.2022. 16:10:00

KARLOVAC, 15. srpnja 2022. (Hina) - Policija je ovog tjedna iz Dobre i Kupe izvadila 17 različitih minsko-eksplozivnih naprava, od kojih je dio bio opasan za transport pa je 13. srpnja uništen na obali Dobre, a drugi dio su preuzeli pripadnici protueksplozijske zaštite Regionalne protueksplozijske jedinice Zagreb.

Kako je u petak izvijestila karlovačka Policijska uprava, policija je prema dojavi građana u Dobri kod kupališta u Priselcima najprije pronašla dvije tenkovske mine, a zatim su ronioci karlovačke Interventne jedinice policije u toj rijeci pronašli više minsko-eksplozivnih naprava te u Kupi kod Brodaraca jednu ručnu bombu.

Minsko-eksplozivne naprave iz rijeka je sigurno uklonio ronilac Zapovjedništva za intervencije Ravnateljstva policije. 

Pronađeno je 17 različitih minsko-eksplozivnih naprava - tenkovske mine, protupješačke rasprskavajuće mine, protupješačke rasprskavajuće odskočne mine, upaljači i ručna bomba, a po stanju u kojem su pronađene, vjeruje da su dugo bile u vodi.

Policija moli građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu u kontejnere za smeće, ne bacaju u rijeke i jezera ni na otvoreni prostor, nego da postupe u skladu s akcijom "Manje oružja, manje tragedija" i da dragovoljno, bez ikakvih sankcija, policiji na 192 prijave oružje i da se s njom dogovore o njegovu preuzimanju.

 

(Hina)

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.