Policija je u Zadru uhitila tipa koji je u pet sati izveo nestvaran pljačkaški pohod

17.05.2019. 12:40:58

Nožem je prijetio jednom gospodinu pa svećeniku, a onda je orobio ljekarnu, školu i kuću

Zadarska policija uhitila je 25-godišnjaka kojeg sumnjiče za više kaznenih djela razbojništava i teških krađa. Kako su objavili, jučer u 11.15 sati policija je dobila dojavu o pljački ljekarne u ulici Ivana Mažuranića u Zadru, a 25-godišnjak osumnjičen za spomenuto nedjelo uhićen je u 11,50 sati u ulici Benka Benkovića. No krenimo redom, jer, kako se kasnije otkrilo, pljačka ljekarne bila je epilog nestvarnog pljačkaškog pohoda u koji je spomenuti mladić tog jutra krenuo u Zadru.

Pokušao orobiti svećenika uz prijetnju nožem

Naime, kako navodi zadarska policija, 25-godišnjaka se, osim za pljačku ljekarne, sumnjiči da je najprije jučer ujutro oko 6.30 sati na Obali kneza Branimira u Zadru maskiran prišao 76-godišnjem muškarcu te mu uz prijetnju nožem pokušao otuđiti novac. Zatim je, nešto kasnije oko 8 sati, maskiran s crnom kapom na glavi u Glagoljaškoj ulici došao u crkvu, gdje je nasilno otvorio vrata crkve i držeći nož u ruci, od svećenika pokušao otuđiti novac. Niti to nije bilo dovoljno, pa se 25-godišnjak zaputio prema školi u ulici Dr. Franje Tuđmana, odakle je iz ureda otuđio novčanik s novcem i osobnim dokumentima 30-godišnjeg vlasnika, a svoj pohod je nastavio u ulici Andrije Hebranga, gdje je kroz prozor ušao u prostorije ustanove, preturao po stvarima, a kada su ga djelatnici zatekli, kroz prozor se udaljio, a da nije ništa otuđio.

Uhvaćen dok je izlazio s plijenom iz kuće

Iduća “postaja” bila mu je ljekarna. U nju je ušetao držeći u ruci metalnu šipku, te uz prijetnju pištolja od djelatnice otuđio novac, nakon čega se udaljio. Oko 11,30 sati u ulici Benka Benkovića provalio je u kuću 73-godišnje vlasnice, odakle je otuđio prijenosno računalo, el. čitač knjiga, torbu s dokumentima, zlatni nakit, novčanik i ručni sat, ukupne vrijednosti od preko 100 tisuća kuna. Odmah nakon toga, pri izlasku iz dvorišta kuće zatekli su ga policajci, u trenutku dok je u rukama nosio otuđene stvari i oružje, te je uhićen i doveden u policijsku postaju. Kod njega su također pronađeni pištolj, metalna šipka, novac i drugi predmeti koji potječu od izvršenja ili su pogodni za izvršenje kaznenih djela. Policija će 25-godišnjaka danas predati pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu zbog razbojništava.

Autor: