Policija nastavlja istragu oko prisilnog slijetanja helikoptera na Zlarinu, očevici: Vidjeli smo kako mu ispadaju dijelovi

04.07.2018. 10:51:01

OČEVID SE NASTAVLJA
Tijekom prisilnog slijetanja helikoptera na otok Zlarin, lakše ozljede zadobili su 59-godišnji Nijemac i njegova 47-godišnja supruga, inače državljanka Ukrajine. Kako se doznaje iz Policijske uprave šibensko-kninske, na mjestu prisilnog slijetanja helikoptera u srijedu se nastavlja drugi dio očevida, kojeg uz policijske službenike provodi i istražitelj za zrakoplovne nesreće. Na otok Zlarin je zbog kvara u utorak oko 11 sati prisilno sletio helikopter kojim je upravljao kapetan Zoran Matić, vlasnik tvrtke Eudora Let, registrirane u Vodicama. Riječ je o helikopteru tipa Eurocopter Allouette II koji se može unajmiti za turističke panoramske letove u trajanju od 15 minuta za maksimalno četiri putnika, a polasci su iz Vodica. Kako su kazali očevici sa Zlarina, prije prisilnog slijetanja vidjeli su kako s helikoptera ispadaju dijelovi, a helikopter je prisilno sletio u uvalu Bučine nakon čega je po dolasku vatrogasaca i policije, vatrogasni eko brod odveo dvoje ozlijeđenih stranih državljana u Šibenik. Policija će o uzrocima nesreće izvijestiti po dovršetku očevida.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.