Policija otkrila plan Perkovićeve predaje

22.01.2014. 21:14:45

22-1-2014 20-11-03

Ministar policije Ranko Ostojić otkrio je detalje oko predaje Josipa Perkovića Njemačkoj, nakon odluke Vrhovnog suda.

"Država voditeljica je ta koja bi trebala imati inicijativu. Uz suradnju s kolegama iz Njemačke dogovorit ćemo sve ostale detalje", rekao je Ostojić. Na pitanje novinara što hrvatska strana čeka da dođe iz Njemačke, Ostojić je odgovorio da se čeka dogovor. "U svakom trenutko to može biti rješeno", dodao je ministar policije. "Već u dogovoru između dva odjela SIReNA se dogovaraju detalji predaje", istaknuo je Ostojić, ističući formulaciju predaja, a ne izručenje. Hoće li to biti realizirano danas, Ostojić nije znao odgovoriti. Na pitanje koja će zemlja snositi troškove, Ostojić je odgovorio kako ne zna detalje. "To će biti napravljeno na teritoriju Republike Hrvatske. Za pretpostaviti je, u Zagrebu", dodao je ministar. Primopredaja se najčešće događa na aerodromima, rekao je Ostojić. "Može biti neki drugi dogovor, ali je najjednostavnije i najlogičnije, dosadašnja praksa je aerodrom i to je sve", poručio je ministar. Što se očekivanog roka predaje tiče, Ostojić je pojasnio kako sud obavještava njemačku stranu. "Njemačka je strana, po onom što znam takvu informaciju već dobila. Od njih se sad očekuje da to sve skupa sad mora biti napravljeno u roku od 10 dana, ako ne nastupe neke posebne okolnosti, zbog kojih bi došlo do privremenog, kratkog roka za izručenje", zaključio je ministar Ostojić. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.