Policija potvrdila da je Bujanec kazneno prijavio Stipu Milanovića zbog prijetnje ubojstvom

05.10.2015. 12:54:57

VELIMIR Bujanec, poznati novinar, urednik i voditelj  televizijske emisije Bujica, koja se tri puta tjedno emitira na Osječkoj televiziji, a prenosi je još 12 tv stanica, kazneno je, zbog prijetnji smrću, prijavio Stipu Milanovića, oca premijera Zorana Milanovića. “O mojim sinovima pričaš gluposti. Rekao sam Kreši da te treba prebiti…” prijetnja je koju je premijerov otac uputio u subotu Velimiru Bujancu. Bujanec je o prijetnjama izvijestio na svome profilu na Facebooku, navodeći i da ga je policija slala od postaje do postaje prije no što su zaprimili prijavu te da su ga tjerali da potpiše izjavu o tajnosti izvida, što je on odbio. U policiji su potvrdili da su zaprimili Bujančevu prijavu protiv Stipe Milanovića zbog prijetnje, no o detaljima prijave nisu htjeli govoriti. Kazali su da su izvidi u tijeku, a ostale Bujančeve navode nisu htjeli komentirati. Prema članku 206.f Zakona o kaznenom postupku izvidi su tajni, a osoba koja u njima sudjeluje obavještava se da je odavanje sadržaja izvida kazneno djelo.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.