Policija privela Ranka Ostojića i ‘novinara’ Ivu Anića

02.05.2017. 11:32:00

Sinoć je u splitskom klubu Ghetto došlo do incidenta na prvomajskoj zabavi u organizaciji Nove ljevice, piše Index.hr. Naime, stranka Nova ljevica sinoć je s početkom u 19h organizirala prvomajsko druženje članova i simpatizera u klubu Ghetto, na kojem je uz kandidata za gradonačelnika Splita Dragana Markovine bio i SDP-ov saborski zastupnik Ranko Ostojić te Indexov kolumnist Ivo Anić. Oko 23 sata u klub je netko uzviknuo “četnici”, nakon čega je pozvana policija. Pale su teške riječi, a došlo je i do naguravanja. Policija je privela dotičnog, ali su u policijskoj postaji iz još uvijek nepoznatih razloga završili i Ranko Ostojić i Ivo Anić. Na facebooku se o ovom događaju oglasio i sam Ostojić: Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje sumnje da je 39-godišnjak drsko se ponašajući i vrijeđajući prisutne zbog političkih uvjerenja  ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o suzbijanju diskriminacije i to iz članka 25.stavak 1. i iz članka 6.Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira,  te će tijekom jutra biti priveden na Prekršajni sud u Splitu. U odnosu na navedeni događaj kriminalističko istraživanje nastavlja se i dalje.- izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.