Pomak - načela političkog djelovanja

07.08.2016. 13:45:47

Uskoro su izbori, a mnogi se još pitaju ima li hrvatski narod alternativu nasuprot dvije lijeve opcije (SDP - jugoslavenska i HDZ - hrvatska lijeva opcija).

Naravno, alternativa ima jako puno, bezbroj je stranaka i projekata. Govoriti o tomu da nema alternative je obmana i laž, jer tko god želi u Hrvatskoj će naći neku opciju koja odgovara svačijem ukusu.

Svejedno narod tvrdi da je tuđom odgovornošću pod terorom jugofašista iz jugoslavesnke opcije i lažnih domoljuba iz one hrvatske lijeve opcije.

Ja bih rekao da ljudi jednostavno lažu; jer ne žele preuzeti odgovornost za svoje gluposti, nego ju prebacuju na druge.

Nedavno se pojavio Most kao pokušaj povezivanja interesnih skupina, ali su pokazali da osim dobrih želja i sektaško misionarskog uvjerenja nemaju ni program ni ljude, pogotovu da im do stvarnog ozdravljenja nije ni stalo.

Zašto dakle mislimo da je Pomak mogući izbor?

Zato jer smo najpametniji? Ne.  Zato jer smo najsposobniji? Ne.

Pomak je nastao kao ime za ono što i jeste: POMAK. Nomen est omen, a mi smo nastali upravo zato jer nam je dosta tapkanja u mjestu i propadanja. Nismo dovoljno moćni vladati medijima, nismo se nakrali kako bismo mogli plaćati oglase, ali smo dovoljno zaljubljeni u hrvatsku slobodu i pravo na samostalnost da smo od edukacijskog projekta stvorili okvirnu koaliciju za izbore.

Članovi Pomaka su, za sada: ABH, HSP, HČSP i OS. (skraćenice po abecednom redu).

Hrvati često kažu da stranke nemaju program i da nitko nema rješenja za izlazak iz krize.

Možda je to točno, ako govorimo o onima koji su narod uveli u krize i opljačkali ga. Oni imaju rješenje za sebe, ali ne za narod.

Upravo zato smo se mi iz Pomaka odlučili pokazati da imamo rješenje, na narodu i na Vama je procijeniti i odlučiti.

Jasno nam je da naša rješenja ne će dospjeti na okupirane medije, nemamo novaca i nismo dio političkih kasta, no naša je dužnost ponuditi Vam ono što smatramo bitnim; na ovim slobodnim i nama dostupnim medijima, pa procijenite.

Bili bismo sretni kad bi nacionalna televizija pozvala na javnu raspravu. Rado bih ja osobno raspravljao s bilo kojim predstavnikom MOSTA, HDZ-a, SDP-a ili neke druge opcije. Neka narod vidi tko ima rješenja i znanja, a tko laprda.

Pravaši i pomakovci se ne boje susreta s konkurencijom i usporedbe.

Zašto je to tako pogledajte u sljedećih nekoliko dana i tjedana do izbora.

Mi ćemo Vam predstaviti naš program, a Vi onda recite jeste li za tu politiku ili ste za nastavak propadanja. Slobodno nas usporedite s drugima!!

Naš program se zasniva na sedam načela i pet glavnih točaka u pet prodručja napretka i pomaka države i naroda.

Svaka naša akcija, zakonska, fiskalna ili monetarna će proizlaziti iz naših načela, vodimo dakle načelnu politku koja je jasna svakom Hrvatu i Hrvatici. Ako odlučujemo o nekom projektu, onda postavljamo prvo pitanje: je li to u skladu s našim načelima. Ako je neki projekt u službi i proizlazi iz načela, onda je on dio mogućeg programa.

Vruhunski primjer za ovakvu politku je glavna točka našeg programa; LUSTRACIJA.

LUSTRACIJA proizlazi iz svih sedam načela.

Iz svih sedam!

Zato je ona prva i čini ključ svega. Lustracija je jedina točka koja logički izvire iz svakog načela. Neke druge točke programa izviru iz jednog ili nekoliko načela, ali samo LUSTRACIJA izvire iz svih sedam načela, zato je ona temelj pomaka i ključ svih rješenja.

Ovakav pristup politici , je praktičan, zasnovan na najnovijim spoznajama strateškog planiranja, a nama omogućava spremnost na brze promjene današnjeg vremena, kako ne bismo bili robovi teoretskih postavki i tako služili propadanju naroda i bogaćenju onih koji pišu teoretske traktate.

7 načela POMAK-ovog programa za hrvatsku naciju i državu:

1. PRAVO I PRAVEDNOST - osnovni okvir pravaškog pristupa državi i narodu. Pravednost proizlazi iz jednakosti svakoga čovjeka pred Bogom i tradicionalne kršćanske definicije o utjecaju države na život pojedinca. Pravo je zakonski okvir i artikulacija pravednosti. Narod ima pravo na pravdu i na ostvarenje svojih prava. Ovo načelo je na prvom mjestu jer je osnovna zadaća države stvoriti pravni okvir za slobodu i pravo svakog pojedinca.

2. SUVERENOST – Hrvatska je država hrvatskog naroda i služi primarno hrvatskom narodu. Država mora održavati i izgrađivati vlastitu suverenost i omogućavati hrvatskom narodu biti slobodan i suveren.

3. PRIVATNO PODUZETNIŠTVO - je temelj gospodarskog pomaka. Nositelj svakog gospodarskog razvoja je privatno poduzetništvo koje državu ne treba da ga subvencionira iz poreznih novaca, nego da mu garantira stabilnost rada. Država omogućava okvire i održava nacionalnu infrastrukturu, te se brine za nacionalno važne rezerve, koje zbog načela suverenosti ne može prodavati stranicima, ne može ih čak davati ni u koncesije, ako to odluči narod.

4. DOMOVINSKI RAT i povijesna borba hrvatskog naroda za slobodu - su temelji države, a ne zaključci okupacijskih institucija nekadašnje Jugosalvije. Hrvatski narod je svoju slobodu ostvarivao kroz borbu za državu. Pomirba različitih opcija je moguća samo ako ona počiva na činjenicama, a ne na lažima. Vojske i ideje koje su stvarale Jugoslaviju se smatraju izdajničkima i nemaju nikakve osnove biti temeljima slobodne hrvatske države. Pojedinci, pripadnici takvih vojski imaju svoja prava kao pojedinci, građani i Hrvati, ali ne kao ideološke skupine.

5. OBITLEJ - je osnovna stanica društvene i gospodarske stabilnosti. Hrvatska obitelj čini okosnicu socijalne i državne stabilnosti. Država se ne može uplitati u privatne odluke pojedinaca o oblikovanju obitelji, ali država mora imati načelo prioriteta naspram obitelji: muž - žena - djeca jer joj samo takva obitelj omogućava socijalnu stabilnosti i biološki opstanak naroda. Država ima u skladu s kršćanskom i hrvatskom tradicijom i prirodnim zakonima omogućiti pravo na život od začeća do prirodne smrti. Država ne ulazi u moralne sfere, ali ima pravo podupirati one životne zajednice koje odgovaraju nacionalnim interesima i pravima djeteta kao najtanje karike u socijalnom lancu.

6. POVEZANOST hrvatskog naroda - je neiscrpljeni potencijal i mora se aktivno ogledavati u nacionalnoj politici. Iz ovoga načela proizlazi zalaganje za Hrvate u hrvatskoj zemlji Herceg - Bosni, državi Bosni i Hercegovini, očuvanje i izgradnja države u kojoj Hrvati moraju dobiti svoj formalni okvir življenja. Ovo načelo je osnovica za strateško stvaranje okvira za povratak iseljenika i svekoliku suradnju na području ulaganja i znanosti.

7. KRŠĆANSKA I HRVATSKA TRADICIJA su osnovice naše kulture i bitka. Pod kršćanskom tradicijom podrazumijevamo ono što je u hrvatskom narodu ostavila vjera nejvećeg dijela našeg naroda, a pod širim pojmom hrvatske tradicije podrazumijevamo hrvatsku tradiciju islama i drugih skupina. Kršćanstvo nam daje mogućnost otvorenosti prema ljudima koji nisu vjernici ili nisu kršćani, a kao Hrvati smo u povijesti pokazali da smo sposobni za prekoračenje vjerskih ili drugih granica.

Ovo su dakle načela naše politike i našeg programa.

Pogledajte ih i promislite o njima. Na njima se zasniva naša politka i sve zakone ćemo donosti sukladno tim načelima.

U sljedećim danima ćemo Vam predstaviti naš program koji proizlazi iz ovih načela.

Program predstavlja konkretne zakonske okvire za stvaranje i ostvarivanje pomaka.

POMAK je program!

Budi Pomak!

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.