‘Pomirili’ se Vlada i sindikati javnih službi – Dogovorili povećanje osnovice plaća za tri posto

27.11.2018. 12:21:08

Vlada i sindikati javnih službi uspješno su u utorak dovršili proces mirenja i dogovorili povećanje osnovice plaća za tri posto od 1. siječnja i dva posto od 1. rujna iduće godine, nakon čega su sindikati odustali od štrajka najavljenog za srijedu, 28. studenoga. Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić izjavio je novinarima da su uspješno završili proces mirenja. “Idemo s tri posto povećanja osnovice od 1. siječnja 2019. godine i dva posto od 1. rujna 2019.”, rekao je. Dodao je kako će za dodatnih dva posto povećanja trebati 150 milijuna kuna, što će se osigurati uštedama u proračunu. Predsjednik Nezavisnog sindikata srednjih škola Hrvatske Branimir Mihalinec izjavio je nakon završetka pregovora kako “ovime osam sindikata prekida sve aktivnosti na održavanju štrajka”. Sutra će biti potpisan ugovor između Vlade i sindikata javnih službi. Odluka o prihvaćanju Vladine ponude o povećanju za “tri plus dva posto” nije bila unisona, ali time smo se donekle približili ispunjenju naših zahtjeva, rekao je Mihalinec. Pavić je najavio da će se o povećanju osnovice popodne u 16 sati pregovarati i sa sindikatima državnih službi, kojima će se ponuditi isto što i javnim službama. (Hina)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.