POMOGNIMO HRVATSKOM BRANITELJU…

01.02.2021. 11:56:00

Hrvatski branitelj, specijalac, Stjepan Vrbanac (50), iz sela Prekopa pokraj Gline, imao je „sve“, a sad nakon razornog potresa nema – ništa. Kuća mu je obnovljena nakon što je stradala u hrvatskom Domovinskom ratu, ali kod prvog potresa  „samo“ što se nije srušila. Međutim, kad je bio drugi, od nje nije ostalo – ništa, samo hrpa cigli i betona!

  • Što se tiče obnove kod mene je „lako“. Treba doći bager i sve pokupiti, jer se ništa ne da popravljati. Imam troje djece, dva sina i kćer. Sva sreća da nam se ništa nije dogodilo, živi smo. Evo, sada živim u manjoj kamp kućici i čekam da se nešto pokrene. Dolazi zima…-kaže Stjepan, koji je od prvih dana kao pripadnik specijalne postrojbe iz Siska sudjelovao u obrani hrvatske Domovine, od 1991.-1995., a danas je u mirovini.

Stjepan je prošao gotovo sva ratišta, ali ovo što  je ostavio potres, čuli smo i od njegovih susjeda i prijatelja, koji žive u ovom selu, a od kojih su većina također sudjelovali u Domovinskom ratu, teško je usporediti, ili bolje rečeno sve izgleda kao u Vukovaru 1991.

  • Teško mi je moliti ljude za pomoć, ali ako ima neka dobra duša može mi se obratiti tijekom cijelog dana na broj mobitela 091-903-29-45, jer to je jedino što mi je ostalo od roditeljske kuće- rekao je.
  • A mi ćemo još objaviti i broj Stjepanovog tekućeg računa u OTP banki na koji mu se može izravno uplatiti pomoć: IBAN: HR88240 7000 3237 766 804.

Izvor: bezcenzure.hr

Izvorni autor: Mladen Pavković/Foto: Gogy

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.