Ponosno i dostojanstveno - u čast i slavu pobjede i u spomen žrtvama

29.04.2020. 17:36:00

Svih poginulih hrvatskih branitelja prisjetimo se u svojim molitvama, a u spomen na veličanstvenu pobjedu u VRO Bljesak istaknimo hrvatske zastave na svojim domovima

Jubilarnu, 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak obilježit ćemo dostojanstveno i primjereno, u skladu s preporukama i mjerama koje su na snazi. 

Tim povodom u petak, 1. svibnja 2020., kod spomen-obilježja u Okučanima državna izaslanstva odat će počast žrtvama, a Hrvatska radiotelevizija emitirat će prigodnu emisiju uz izravan prijenos iz Okučana. 

U subotu, 2. svibnja, bit će služena misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje u VRO Bljesak i za 12 hrvatskih redarstvenika ubijenih u Borovu Selu 2. svibnja 1991., kao i za sedmero civilnih žrtava stradalih prilikom raketiranja Zagreba 2. i 3. svibnja 1995., koju također izravno prenosi HRT.

Pozivamo sve građane da prigodno obilježavanje prate u izravnom prijenosu Hrvatske radiotelevizije.
Svih poginulih hrvatskih branitelja prisjetimo se u svojim molitvama, a u spomen na veličanstvenu pobjedu u VRO Bljesak istaknimo hrvatske zastave na svojim domovima.

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Izvorni autor: mh/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.