Ponovno napadnute obiteljske kuće Hrvata u Grabovici

23.01.2014. 20:44:44

1_217146

Kako su u četvrtak izvijestili iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, tri su kuće u vlasništvu Hrvata oštećene, razbijeni su prozori i inventar.

Ponovno su napadnute obiteljske kuće Hrvata u selu Grabovici sjeverno od Mostara u kojemu su prije 21 godinu pripadnici bošnjačke Armije BiH počinili masovan zločin nad hrvatskim civilima.

Kako su u četvrtak izvijestili iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, tri su kuće u vlasništvu Hrvata oštećene, razbijeni su prozori i inventar. Ništa međutim nije otuđeno, a u kućama su pronađeni tragovi kamenja. Policija je obavila očevid i traga za počiniteljima.

U prošloj godini u ovome selu zabilježeno je više napada na imovinu hrvatskih prognanika koji su obnovili svoje obiteljske kuće što su bile potpuno uništene u ratu 1993. godine.

U tome se selu u noći na 9. rujna 1993. dogodio jedan od najtežih zločina Armije BiH nad Hrvatima kada je likvidirano 32 civila među kojima je bilo i djece.

  • Autor: Hina/I.Ž.
  • Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.