Ponovno pune blagajnu HNS-a, drastična kazna za Hajduk: ”Neprimjereno skandiranje, baklje, topovski udari, dimne kutije…”

04.12.2019. 16:55:00

Hajduk ponovno nevoljko puni blagajnu Hrvatskog nogometnog saveza. Naime, poslije prijave opunomoćenika utakmice Hajduk – Rijeka 0:4 u 17. kolu Prve hrvatske nogometne lige Hajduk je, kao domaćin, rigorozno kažnjen zbog propusta u organizaciji derbija te ponašanja domaćih navijača.

Dakle, disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer kaznio je Hajduk sa 150 tisuća kuna te zatvaranjem navijačke, sjeverne tribine Poljuda za sljedeću domaću utakmicu, koju Hajduk igra protiv Istre.

Obrazloženje:

“Na utakmici Hajduk – Rijeka, od strane pripadnika navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona, počevši od 16. minute utakmice evidentirano je paljenje pirotehničkih naprava (posebno u periodima od 26. – 31. te 61. – 65. minute) pri čemu je zapaljeno sveukupno 96 baklji, 6 topovskih udara, 10 bljeskalica i 3 dimne kutije. Ukupno je 28 baklji ubačeno u ograđeni dio igrališta na atletsku stazu, a zbog stvorene dimne zavjese sudac je u 65. minuti morao prekinuti igru u trajanju od dvije i pol minute. U završnim minutama utakmice u sudačkoj nadoknadi vremena na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je neprimjereno skandiranje. Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem prve slijedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 150.000 kuna.”

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Miroslav Herceg/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.