PORUKA KARDINALA BOZANIĆA SVIM HRVATIMA U SVIJETU

07.05.2018. 19:53:09

PORUKA KARDINALA BOZANIĆA SVIM HRVATIMA U SVIJETU ‘Tko zna što će sutra biti u ovim globalnim promjenama, učite djecu hrvatsku povijest i jezik’

Kardinal se u jednom trenutku svoje homilije obratio roditeljima.

Kardinal Josip Bozanić proteklog je vikenda gostovao u Hrvatskoj katoličkoj misiji Stuttgart. I tom je prigodom uputio poruku koja će biti zanimljiva Hrvatima diljem svijeta. Kardinal se u jednom trenutku svoje homilije obratio roditeljima, rekavši: ‘Dragi roditelji, rado prenosite svojoj djeci baštinu koju ste primili, neka vaša djeca koja ovdje rastu u isto vrijeme budu svjesna da postoji Hrvatska i da je to zemlja njihova podrijetla. Tko zna što će sutra biti u ovim globalnim promjenama, tko će i gdje i kako nalaziti posao? Zato budimo otvoreni i za poznavanje baštine svoje povijesti, a osobito za učenje svoga hrvatskoga jezika. Jučer sam rekao: Vjerni Bogu, rodu i obitelji! Obitelj je danas u velikom izazovu posvuda, po čitavom svijetu. Imajmo vremena za obitelj! Osobito roditelji: Imajmo vremena za svoju djecu! Čuvajmo obitelj, čuvajmo bračnu vjernost! Naš hrvatski narod karakterizira i to da rado održavamo i rodbinske veze. To je snaga, stoga budimo jedni drugima blizu, a osobito onima koji su nam blizi po vjeri i po rodu. Vjerni Bogu, rodu i obitelji!’. Bozanić se hrvatskim vjernicima u Stuttgartu pridružio u dvodnevnom slavlju 60. obljetnice njihove misije.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.