Poruka profesorice: ‘Moj pljesak danas ide našoj djeci koja su izolirana u svojim domovima, daleko od svojih učionica, prijateljstava i prvih ljubavi’

03.04.2020. 10:04:00

Hrvatskim školarcima zbog pandemije prekinuta je nastava i uobičajeno djetinjstvo.

“Moj pljesak danas ide svoj onoj djeci koja su danima zatvorena u svojim domovima, izolirana od svojih prijatelja, daleko od učionica u kojima se smiju, žamore, započinju prve ljubavi, stvaraju prva prijateljstva. Moj pljesak ide onoj djeci od koje se preko noći očekuje da sve to zanemare, da uče na načine koje do sada nisu poznavali, da provode dane ispred kompjutera, iako smo im do jučer to branili govoreći da je nezdravo.”, napisala je u poruci svojim učenicima profesorica zagrebačke V. gimnazije.

Njenu poruku prenosimo u cijelosti.

“Ovo sam pronašla u jednog grupi i 100 posto potpisujem! Pljesak za naše klince:

Moj pljesak danas ide svoj onoj djeci koja su danima zatvorena u svojim domovima, izolirana od svojih prijatelja, daleko od učionica u kojima se smiju, žamore, započinju prve ljubavi, stvaraju prva prijateljstva. Moj pljesak ide onoj djeci od koje se preko noći očekuje da sve to zanemare, da uče na načine koje do sada nisu poznavali, da provode dane ispred kompjutera, iako smo im do jučer to branili govoreći da je nezdravo toliko piljiti u ekran, da strpljivo rješavaju sve silne zadatke koje im mi u strahu da nećemo stići gradivo šaljemo, Moj pljesak ide generaciji maturanata koji još ne znaju ništa o ispitima mature, generaciji koja neće imati norijadu, dan u kojem se opraštaju od škole, jednog načina života koji je trajao 12 godina. Moj pljesak ide tim manjim ili većim klinicima koji su odjednom postali “online studenti” i od kojih odjednom očekujemo da su odrasli, zreli i da iz svojih soba, dnevnih boravaka ili već odakle izvršavaju zadatke u rokovima u vremenu u kojem i sami ne znamo za rokove, za sutra. Zato zaplješćimo večeras, a i svaki dan svoj toj djeci koja se snalaze, trude, pokušavaju, noseći se s nepoznatim, s roditeljima koji su bez posla, u strahu za sutra, nastavnicima koji i sami imaju svoje online more. Oni sve to vide i osjećaju. Zaplješčimo djetinjstvu i mladosti koje, realno nećemo poučiti puno iz školskog kurikuluma, ali možemo poučiti toleranciji, ljudskosti, humanosti, strpljenju. Držite se djeco! I ostanite vedri! Plješćemo svi za vas i vaše sutra!”

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ig/Foto: Thinkstock

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.