PORUKE O PLANIRANJU INCIDENATA, OKUPLJA SE RAVNOGORSKI ČETNIČKI POKRET: Sigurnosne službe poručuju da je sve pod kontrolom

10.03.2022. 16:00:00

U trenucima globalne histerije i straha uslijed posljedica ukrajinskog rata te pojedinih procjena kako je i BiH pogodno tlo za navodne nemire i to zbog povezanosti i prisnosti Milorada Dodika s ruskim zvaničnicima i ruskom politikom, u BiH se intenzivnije priča o potrebi očuvanja mira.

U takvoj atmosferi, koju mnogi zloupotrebljavaju, društvenim mrežama se dijele poruke o planiranju navodnih incidenata, što nesumnjivo utječe i na javnost posebno u određenim sredinama.

Okupljanje Ravnogorskog četničkog pokreta kod Višegrada u nedjelju mnogi na društvenim mrežama tumače kao prijetnju ugrožavanja sigurnosti. 

No, takvo okupljanje pokreta koji promovira jednu profašističku ideologiju, nažalost, organizira se svake godine. Ipak, sigurnosne službe tvrde da je sve pod kontrolom i da nema nikakvih indicija da bi moglo doći do nemira ili neke vrste sukoba.

Za Klix.ba je iz nekoliko sigurnosnih izvora potvrđeno da apsolutno ne postoje nikakva saznanja da je sigurnost ugrožena te da sve policijske agencije surađuju. Iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Aljoša Čampara je poručio da je u kontaktu s ministrom policije u RS-u Draganom Lukačem te da su svi fokusirani na očuvanje mira te razmjenu informacija.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.