Posjetili smo četvrti izložbeno-prodajni sajam "Domaće je domaće" u Zagrebu

28.09.2017. 07:36:58

Uredništvo Portala Dnevnih Novosti i Braniteljskog radija RH zajedno sa suradnicima posjetili su 27. rujna  sajam " Domaće je domaće " na Trgu bana Jelačića u Zagrebu na kojem će više od stotinu proizvođača u pet dana predstaviti autohtone slavonske i hrvatske proizvode.
Manifestacija se ove godine održava od 25. do 29. rujna, u organizaciji Udruge branitelja proizvođača "Panonija" iz Bošnjaka koja  okuplja OPG-ove, udruge i zadruge branitelja i članova njihovih obitelji.
 
OPG-ovci su se udružili radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu.
Posjetitelji ove prekrasne manifestacije će moći probati raznovrsne delicije - suhomesnate proizvode, kolače, med, vino i rakiju te vidjeti tradicionalno pravljenje čvaraka, slavonskog čobanca i rukotvorina, među kojima su zlatovez i šlinga te odjevni predmeti reklje. Projekt je počeo 2014., kada je Slavoniju pogodila elementarna nepogoda, a tada su nam pomogli ljudi iz svih krajeva Hrvatske. Oni su se naknadno i pridružili projektu, rekao je načelnik općine Bošnjaci Andrija Juzbašić i dodao: "Iako se održava i u drugim gradovima, ovo je kruna našega projekta." Istaknuo je kako je problem malih proizvođača konkurentnost, zbog čega teško izlaze na tržište, te da se ujedinjavanjem ipak može učiniti više. Dodao je kako imaju 32 izravna člana i stotinjak pridruženih obitelji. Manifestacija se također održava u Zadru, Crikvenici i Puli te diljem lijepe naše.
Uredništvo Portala Dnevnih Novosti i Braniteljskog radija RH se zahvaljuju domaćinu i organizatoru manifestacije udrugi branitelja proizvođača "Panonija" što su nas lijepo ugostili, te ovim putem pozivamo sve drage naše čitatelje i slušatelje koji su u mogućnosti posjetiti prodajni sajam da to isto i učine jer Vam sigurno neće biti  žao .

Foto: Krešimir Cestar

Foto: Krešimir Cestar

Foto: Krešimir Cestar

Foto: K.F.C.

Foto: K.F.C.

Foto: K.F.C.

Foto: K.F.C.

Foto: K.F.C.

Foto: K.F.C.

Foto: K.F.C.

Foto: K.F.C.

Foto: K.F.C.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.